Un procuror cere sanctiuni impotriva lui Dragnea: „Aceste afirmatii reprezinta o presiune inacceptabila asupra judecatorilor”

politica

Antonia Diaconu, procuror in Pitesti, afirma ca declaratiile lui Liviu Dragnea referitoare la judecatorii din dosarul sau ar trebui sa fie sanctionate de CSM.

„Oricine spune asa ceva, ar trebui sa se astepte la sanctiuni. Tocmai aceste afirmatii reprezinta o presiune inacceptabila asupra judecatorilor, ca sa nu mai vorbesc de incercarea de manipulare a naivilor. CNA, CSM?”, a scris Diaconu pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca judecatorii care urmeaza sa se pronunte in dosarul sau sunt supusi unor presiuni inimaginabile, iar daca acestia rezista presiunilor, cu siguranta va fi achitat.

„Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (…) Daca judecatorii sunt lasati liberi, o sa fiu achitat, daca nu rezista la presiuni, Dumnezeu cu mila. Nu exista absolut nicio proba care sa ma incrimineze”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus ca primul complet, care l-a condamnat in prima instanta, „nu exista oficial”.

„Am vorbit cu avocatii: primul complet care m-a condamnat nu exista oficial. Orice complet trebuie sa aiba in spate o hotarare a Colegiului de conducere, care se publica in Monitorul Oficial. Aia nu exista, adica a plecat o doamna judecatoare din complet, a venit un domn judecator care, sigur, a si sustinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu exista o hotarare in care sa apara acest nume”, a afirmat Dragnea.

„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc ca e o speta rusinoasa. Daca judecatorii sunt lasati liberi, o sa fiu achitat, daca nu rezista la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a declarat de asemenea liderul PSD.

ICCJ a amanat pentru 27 mai pronuntarea in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, in care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in servicium fiind condamnat in prima instanta la 3 ani si sase luni de inchisoare. DNA a cerut, insa o pedeapsa mai mare, orientata spre medie.

Instanta va pronunta decizia a doua zi dupa alegerile europarlamentare.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: