„Un procuror plecat din fundul Salajului”. Antena 3 incepe atacurile impotriva noului sef al DNA, Crin Bologa

politica

Un prim atac violent la Antena 3 la adresa noului sef al DNA, Crin Bologa. Antena 3 l-a invitat pe PSD-istul Liviu Alexa, patronul mai multor publicatii de scandal, sa faca „dezvaluiri” despre cazul Sorina Pintea.

„Este foarte straniu sa vedem ca un domn procuror plecat din fundul Salajului, ca este plecat din fundul Salajului, domnul Crin Bologa, dintr-odata reuseste aceasta mareata lovitura. Nu vorbesc in calitate de coleg de partid al Sorinei Pintea, ci in calitatea de cetatean, acelasi scenariu de impachetare a opiniei publice cu informatii false, care sunt adeseori 99% false. In realitate, din ce am vorbit cu sursele mele, geanta Sorinei Pintea efectiv a fost aruncata in zona flagrantului, pe mainile ei nu s-au gasit urme de praf, nu a pus mana pe bancnote”, a sustinut Alexa la Antena 3.

„A plecat cu suturi in fund de la DNA Cluj, de bun ce a fost, credeti-ma. Il gasim in postura de sef al DNA in 2020?”, a atacat in continuare Alexa, in timp ce Razvan Dumitrescu ranjea satisfacut.

Tribunalul Bucuresti a decis sambata seara arestarea preventiva pentru 30 de zile a Sorinei Pintea in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

Sambata dimineata, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie anuntau ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 februarie 2020, a Sorinei Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect „proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite”, se arata in ordonanta procurorilor.

Conform sursei citate, „in data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

„Inculpatei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. (…) Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se preciza intr-un comunicat DNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: