Un profesionist adus din Afganistan. Cine este Ionut Gabriel Cimpanu, noul adjunct al sefului Jandarmeriei Romane

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat vineri ca l-a numit ca adjunct la sefia Jandarmeriei Romane pe Ionut Gabriel Cimpanu. Acesta a venit direct din functia de comandant al contingentului de jandarmi romani din Afganistan.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat vineri schimbarea din functie a sefilor Jandarmeriei, generalul de brigada Constantin Florea si colonelul Grigore Ciausescu. Colonelul Bogdan Enescu este noul sef al Jandarmeriei. Prim adjunct al lui Bogdan Enescu la conducerea Jandarmeriei a fost imputernicit colonelul Ionut Gabriel Campanu.

Colonelul Cimpanu Ionut-Gabriel s-a nascut pe 31 ianuarie 1976, in municipiul Bacau, judetul Bacau. Si-a inceput cariera de militar inca din anul 1990, cand a fost admis la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.

A urmat apoi cursurile Academiei Trupelor de Uscat „Nicolae Balcescu” din municipiul Sibiu, fiind licentiat in „Stiinta militara”, iar dupa absolvirea acesteia a urmat mai multe cursuri de specializare, inclusiv cursuri ce aveau sa-l pregateasca pentru misiuni internationale. Astfel, ofiterul a participat pana acum la doua misiuni internationale, respectiv Misiunea de mentinere a pacii- ALTHEA Bosnia si Hertegovina si EULEX Kosovo.

Si-a inceput serviciul in cadrul Brigazii 61 „General Virgil Badulescu” Vanatori de Munte, iar dupa aceea a trecut prin cadrul unor servicii de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si Ministerului Afacerilor Interne, incepand cu 01 iulie 2016 a ocupat functia de adjunct al inspectorului sef al Jandarmeriei Harghita.

In aprilie 2019, Cimpanu a plecat in misiune in Afganistan.

Mai mult despre:

Comentarii: