Un profesionist umilit de politrucii din PSD. „Modul meu de actiune a fost corect” – Scrisoarea lui Bogdan Despescu catre politisti dupa ce a fost dat afara

news

Fostul sef al Politiei Romane Bogdan Despescu, demis miercuri de catre premierul interimar Mihai Fifor, le-a transmis colegilor sai un mesaj la final de mandat, in care spune ca eforturile Politiei Romane de a creste gradul de siguranta pentru cetateni prin reducerea criminalitatii in toate domeniile ei au fost umbrite de unii politisti, prin cazuri izolate, un exemplu fiind si politistul de la Brigada Rutiera acuzat de pedofilie. Despescu spune ca a luat toate masurile in acest caz pentru gasirea agresorului si pentru tragerea la raspundere a celor care nu si-au respectat atributiile si sustine ca a dorit sa lase rezultatele anchetei sa lamureasca unele aspecte. „Timpul va demonstra ca modul meu de actiune a fost corect”, spune Bogdan Despescu.

„Sunt constient ca eforturile noastre, ale celor pentru care meseria de politist este o vocatie, pot fi umbrite cu usurinta de comportamente izolate ale celor care nu au inteles ca uniforma de politist nu te pozitioneaza deasupra legii. Un astfel de caz, caruia i-am acordat o atentie deosebita, a fost relatat si in ultimele zile”, spune Bogdan Despescu, referindu-se la cazul politistului de la Brigada Rutiera a Capitalei, Eugen Stan, acuzat de mai multe fapte de pedofilie.

Bogdan Despescu spune ca a luat toate masurile ce se impuneau pentru gasirea agresorului si pentru tragerea la raspundere a celor care nu si-au respectat atributiile, precum si pentru stabilirea cauzelor care au dus la aceasta situatie. El afirma ca a dorit sa lase rezultatele anchetei sa lamureasca unele aspecte, nedorind sa dea curs discutiilor lansate in spatiul public.

„In ceea ce ma priveste, imi exprim convingerea ca timpul va demonstra ca modul meu de actiune a fost corect. De altfel, activitatea mea profesionala a fost intotdeauna caracterizata de respectarea legii, de integritate si echidistanta, iar unul dintre angajamentele asumate a fost toleranta zero fata de orice individ care a incalcat legea, indiferent de calitatea acestuia”, mai spune fostul sef al Politiei Romane.

De asemenea, el afirma ca, desi perioada sa de mandat a fost una grea, a fost, totusi, frumoasa, cu provocari si cazuri complexe rezolvate si ca, desi sistemul se confrunta cu deficit de personal, cetatenii nu au resimtit acest lucru, pentru ca politistii si-au desfasurat activitatea cu devotament si sacrificiu, iar rezultatele au aratat asta, criminalitatea de orice fel fiind cea mai redusa din ultimii 10 ani.

Bogdan Despescu adauga, in finalul mesajului sau, ca stie ca munca de politist nu este una simpla, dar devine mod de viata atunci cand este facuta cu pasiune si cu respect fata de comunitate si fata de lege. El isi exprima increderea fata de politisti si ii roaga sa isi faci in continuare meseria cu profesionalism, indiferent de conjuncturi.

Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis pe seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, si l-a numit pe Catalin Ionita in aceasta functie, pentru sase luni.

In 9 ianuarie, dupa declansarea scandalului din Politia Romana generat de cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din functie a sefului IGPR, Bogdan Despescu. De asemenea, ea a propus inlocuirea acestuia cu Catalin Ionita. Propunerea a fost refuzata insa de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu sa ii prezinte, in termen de saptamana, un raport.

Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan ca l-a mintit, spunand ca nu mai doreste sa mai lucreze cu ea si ca daca va fi lasata sa isi dea demisia o va accepta. Carmen Dan a refuzat sa demisioneze, iar acest conflict a generat decizia luata luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, acesta demisionand din functia de premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: