VIDEO Un propagandist al Kremlinului a cerut in direct „inecarea” si „arderea” copiilor ucraineni / Declaratia „salbatica” si „dezgustatoare” a socat-o si pe sefa Russia Today, care l-a concediat

actualitate

rusia

Redactorul-sef al postului de propaganda al Kremlinului RT, Margarita Simonyan, a declarat ca a intrerupt colaborarea cu prezentatorul postului de televiziune Anton Krasovsky la patru zile dupa ce acesta a indemnat in direct la „inecarea” si „arderea” copiilor ucraineni, transmite meduza.io.

In data de 20 octombrie, pe canalul RT a fost difuzata emisiunea „Antonymy”, in care Krasovsky a discutat cu scriitorul Serghei Lukyanenko. In timpul conversatiei, Krasovsky a sugerat uciderea copiilor ucraineni care au devenit victime ale propagandei.

Gazda emisiunii a afirmt ca toti copiii care afirma ca rusii sunt „ocupanti” ar trebui inecati: „Ii aruncati imediat direct in raul cu un curent violent”.

 


„Declaratia lui Anton Krasovsky este salbatica si dezgustatoare. Poate ca Anton va explica ce nebunie temporara a provocat-o si cum i-a iesit din gura. Este greu de crezut ca Krasovsky a crezut sincer ca este necesar sa inece copiii”, a declarat Simonyan.

Ea a precizat ca a incetat colaborarea cu Krasovsky, deoarece nici ea si nici ceilalti angajati ai RT „nu-si pot permite nici macar sa creada ca unul dintre noi este capabil sa impartaseasca un astfel de joc”.

Krasovsky, comentand cuvintele sale despre copiii ucraineni, a spus ca a fost „foarte jenat” si ca „nu a vazut granita”. „Ei bine, se intampla asa: esti in direct, te ia valul. Si nu te poti opri”, a scris Krasovsky. El si-a cerut scuze tuturor celor „care au fost uimiti de acest lucru”. „Imi cer scuze Margaritei, tuturor celor pentru care acest lucru parea salbatic, de neconceput si insurmontabil”, a spus el.

Ulterior, dupa ce dialogul a inceput sa fie distribuit pe retelele sociale, canalul RT a eliminat inregistrarea emisiunii dar extrase din ea sunt inca disponibile online.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a declarat, dupa declaratiile lui Krasovski, ca canalul RT ar trebui sa fie interzis in intreaga lume. „Guvernele care nu au interzis inca RT ar trebui sa urmareasca acest extras. Iata de partea cui va aflati daca lasati RT sa lucreze in tarile voastre. Incitarea agresiva la genocid (aceasta persoana va fi judecata) nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare”, a declarat Kuleba .

Anton Krasovsky s-a alaturat RT in octombrie 2020.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: