Un puternic primar PSD il anunta pe Dragnea ca va fi evacuat din partid „pe usa din dos”: „Viitorul PSD va fi fara implicarea dvs. in conducerea partidului”

politica

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir, vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD Braila, afirma ca este nevoie de „o noua abordare in PSD, iar cei care au evitat dialogul trebuie sa plece pentru a nu ajunge sa fie scosi pe usa din dos”.

Primarul din Braila sustine, pe Facebook, ca presedintele interimar al PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, ar fi semnat scrisoarea social-democratilor care cer demisia de indata a lui Liviu Dragnea.

„Organizatia PSD Braila a hotarat ca este nevoie de o discutie in Comitetul Executiv National pentru a readuce starea de dialog si normalitate in PSD. Semnatura d-lui presedinte Ion Rotaru pe scrisoarea colegilor nostri reprezinta vointa organizatiei PSD Braila. Direct si transant ca de fiecare data, sustin ca este necesara o noua abordare in PSD, iar cei care au evitat dialogul trebuie sa plece pentru a nu ajunge sa fie scosi pe usa din dos”, scrie Marian Dragomir, citat de news.ro.

Dragomir adauga ca PSD „nu este partidul unui om si va redeveni partidul unei echipe”.

„Domnule Liviu Dragnea, viitorul PSD va fi fara implicarea dvs. in conducerea partidului. Avem nevoie de un lider puternic, serios, carismatic, un om al dialogului si conducerii participative”, afirma el.

De asemenea, social-democratul brailean scrie ca faptele liderilor din teritoriu nu trebuie sa fie „puse in umbra de gafele de la nivel national, adaugand ca va ramane in partid pentru a lupta pentru ca valorile social-democrate sa fie respectate”.

Gabriela Firea, Adrian Tutuianu si Paul Stanescu semneaza o scrisoare prin care cer demisia imediata a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor.

Potrivit lui Adrian Tutuianu, masurile prezentate in scrisoare sunt sustinute de multi lideri judeteni ai PSD, iar documentul va fi discutat in sedinta Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la pranz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca scrisoarea semnata de ea, alaturi de Paul Stanescu, Adrian Tutuianu, este sustinuta de „suficient de multi” lideri de organizatii judetene astfel incat sa nu fie ignorati, aratand ca ei nu doresc destabilizarea si divizarea PSD, ci vor sa atraga atentia ca PSD nu poate fi condus discretionar de o singura persoana, asa cum se intampla de cel putin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacsu considera ca documentul contine o serie de principii sanatoase privind actiunea politica a partidului, care au fost abandonate in ultima perioada, si propune ca acesta sa fie analizat de toate organizatiile partidului, precizand ca este in favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor in partid.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o prima reactie, el spunand ca a inteles din aceasta „epistola” ca „partidul trebuie sa se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP si cu partidele de opozitie”. El a sustinut ca, in calitate de presedinte al PSD, „nu va duce partidul sa devina o unealta a acestor institutii”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: