politica

„Un rau enorm facut Olteniei”. Drula anunta ca Grindeanu a facut „praf” autostrada A6 Craiova-Lugoj: „Olguta Vasilescu si-a pierdut glasul”

Presedintele USR, Catalin Drula (fost ministru al Transporturilor), anunta ca actualul ministru, Sorin Grindeanu (PSD),  a facut „praf” proiectul autostrazii A6 Craiova-Lugoj.

„Autostrada A6 Craiova-Lugoj, un proiect facut praf de Sorin Grindeanu. Un rau enorm facut Olteniei, din ambitie prosteasca.

Pe 1 iunie 2021, in mandatul meu se lansa licitatia pentru proiectarea autostrazii A6 Craiova-Lugoj. Primul pas, concret si necesar, facut dupa Revolutie pentru acest mare proiect de infrastructura care va lega sudul Romaniei de Europa.

Cateva luni mai tarziu, licitatia era pe finalizare si contractul de proiectare aproape gata de semnat. De atunci, a inceput dezastrul. In loc sa semneze contractul, Grindeanu a decis ilegal (dupa cum aveau sa constate instantele ulterior) sa anuleze licitatia.

Pretextul? Chipurile, termenul de proiectare era prea lung: trei ani. Grindeanu a lansat alta licitatie cu termen de doi ani. A spart si proiectul in 4 loturi (licitatia din 2021 era cu un singur tronson).

De atunci a trecut 1 an si nu este semnat NICIUN contract. Matematica de clasa I ne spune ca nu s-a economisit nimic, iar costul acestei manevre este ca proiectarea nu a inceput nici azi cand vorbim.

Licitatia lansata de Grindeanu nu e gata, sunt contestatii peste contestatii si reevaluari peste reevaluari. Nici licitatia din 2021 nu e anulata, pentru ca instantele au decis ca anularea a fost ilegala.

Asadar avem doua licitatii in paralel, niciun contract semnat si un an irosit. Asta in conditiile in care acum 1 an s-ar fi putut semna contractul pentru intreg proiectul si astazi am fi fost in plina activitate de proiectare.

Pare de noaptea mintii. Si este. Un proiect lasat la cheie, omorat de PSD la Transporturi.

Intre timp, PNL-ul din Oltenia tace malc. Vajnicii parlamentari si europarlamentari din Mehedinti, Dolj, Olt. Ma gandesc la cateva nume, deputatul Stefan Stoica de la Dolj, ministrul Virgil Popescu de la Mehedinti, europarlamentarul Marinescu – toti domnii astia imi scriau mie in 2021 scrisori dramatice in care sarea camasa de pe ei pentru autostrada A6 si acum, cand Grindeanu a nenorocit proiectul, se ascund pe sub mese.

PSD-ul din Oltenia e si el bun doar la periat scamele de pe camasa lu’ sefu’ de la Timisoara. Doamna Olguta Vasilescu, vajnica luptatoare, si-a pierdut glasul cand e vorba de A6. Mare sef dl. Grindeanu in PSD, nu merge sa i se ceara socoteala.

Dati mai departe sa se stie in Mehedinti, in Dolj, Gorj, Olt si Valcea ce-au facut PSD si PNL la Transporturi si cum au blocat autostrada A6”, a transmis Drula pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Steven Seagal a inaugurat la Moscova un centru de arte martiale pentru militarii rusi. Afacerile lui Seagal din Rusia

Steven Seagal continua sa isi arate sprijinul pentru Rusia, de data aceasta inaugurand un nou…

3 ore ago

Coreea de Sud: O zebra s-a plimbat nestingherita timp de trei ore pe strazile aglomerate din Seul

O zebra s-a plimbat ore in sir pe strazile aglomerate ale capitalei Coreei de Sud,…

9 ore ago

Israel: Politia calare si tunurile cu apa pentru a dispersa protestatarii in Tel Aviv si Haifa. Zeci de persoane au fost arestate

Zeci de demonstranti au fost arestati, joi, in Tel Aviv si Haifa, in timp ce…

9 ore ago

TikTok „nu este un agent al Chinei”: directorul executiv Shou Zi Chew apara aplicatia in timpul audierilor tensionate din Congresul SUA

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat ore intregi cu intrebari dure din…

9 ore ago