Un roman a evadat dintr-o puscarie din Italia alaturi de un marocan islamist inchis pentru terorism. Ca in filme, au coborat pe cearsafuri

news

Un roman a reusit sa evadeze dintr-o inchisoare din Italia, alaturi de un marocan, dupa ce au facut o gaura in zidul celulei si apoi au coborat pe cearsafuri legate unul de celalalt.

Evadarea a avut loc din inchisoarea Bellizzi din Avellino, aflata in sudul Italiei. Detinutii au lucrat la gaura din peretele exterior al celulei lor timp de mai multe zile, scrie Corriere della Sera.

Apoi, la ora unu dimineata, pe 11 ianuarie, au legat toate cearsafurile si au coborat pe pamant pentru a scapa. Doi dintre ei au reusit sa isi piarda urmele, in timp ce un al treilea a fost oprit imediat de carabinieri si de politia penitenciara.

Al patrulea ocupant al celulei a renuntat sa participe la planul de evadare.

Fugarii sunt un cetatean roman de 23 de ani si un marocan de 41 de ani, in timp ce detinutul retinut era de origine est-europeana. Cautarea fugarilor a inceput imediat in zona, cu puncte de control in toata Irpinia si controale in autobuze si trenuri.

La cateva ore dupa evadare, Sindicatul Politiei Penitenciare a aratat legatura unuia dintre cei doi evadati cu terorismul islamic. „Din primele reconstituiri, se pare ca a existat un plan de evadare bine organizat, cu o masina in apropierea inchisorii, care le-a permis celor doi evadati sa scape, profitand de numarul foarte limitat de ofiteri prezenti si de serviciu la Bellizzi: doar opt. Detinutul evadat este Hassin Kilifi, in varsta de 40 de ani din Marrakech, care si-ar fi ispasit pedeapsa la 27 august 2027, dupa 6 ani si 3 luni de inchisoare”.

„Spirala de evenimente negative care afecteaza sistemul penitenciar – spune Gennaro De Fazio, secretarul general al Politiei Penitenciare Uilpa – si, in cele din urma, securitatea tarii, nu poate fi oprita.

(…). Ne aflam acum in situatia in care in fiecare zi, sau aproape in fiecare zi, se intampla ceva foarte grav in inchisoare, de la impuscaturi la evadari, trecand prin sinucideri, omucideri si nasteri. Nu ne mai intrebam daca se va intampla, ci doar unde si cand. Si la aceasta ultima intrebare putem da un raspuns: foarte curand! Cazul de la Avellino este un deja vu, deoarece a mai avut loc o evadare cu aceeasi dinamica in urma cu cativa ani”, a acuzat sindicatul.

Mai mult despre:

Comentarii: