Un roman care fura din bancomate in Olanda, se plange ca a castigat doar 600 de euro: „N-ai cum sa traiesti din banii astia!”

externe

roman, capcane pentru bani, bancomate, adeziv, Olanda, furt

In urma cu cateva luni, locuitorii din Haga au fost surprinsi de o noua metoda de inselaciune, care ii jefuia de bani pe utilizatorii de bancomate. Asa-numita „capcana de bani” facea ca bancnotele pe care ei doreau sa le retraga sa ramana blocate in bancomat. Infractorul roman care a instalat clape metalice adezive pe bancomate sustine acum in instanta ca abia a castigat 600 de euro din „afacere”, potrivit StiriDiaspora.

Metoda „capcana pentru bani“ consta in montarea unui dispozitiv cu banda dublu-adeziva in fanta de eliberare a banilor, iar cand o persoana incearca sa scoata bani, bancnotele raman lipite pe banda adeziva a dispozitivului „plantat“. Escrocii care ataseaza clapele mizeaza pe faptul ca oamenii pleaca daca nu-si primesc banii. Clientul crede ca bancomatul nu mai are bani sau este defect, isi ia cardul si pleaca, dupa care hotii vin si recupereaza dispozitivul cu tot cu bancnotele ramase lipite pe el. Ulterior, pagubitul descopera ca, de fapt, banii i-au fost retrasi din cont.

In cele din urma, un cetatean roman a fost prins in flagrant delict, in timp ce instala o capcana pentru bani la Rotterdam. In geanta pe care o avea asupra sa se aflau unelte folosite pentru a fixa clapele metalice: fierastraie, surubelnite, clesti si spray-uri. Miercuri, barbatul in varsta de 40 de ani nu a vrut initial sa spuna nimic la audierea de la Tribunalul districtual din Haga, dar ulterior a marturisit ca a lipit capcane de bani si pe mai multe bancomate din Haga.

Dar intreprinderea nu i-a adus prea multi bani, a spus romanul. „Am luat cel mult 600 de euro. Nu ai cum sa traiesti deloc din banii astia. Sistemul meu nu functioneaza de fiecare data.” Problema este ca, daca banii sunt opriti de clapeta metalica, de multe ori sunt inghititi din nou automat de bancomat, a explicat romanul in cadrul audierii. Banca pastreaza apoi banii, dar debiteaza suma din contul bancomatului pacalit.

Acuzarea presupune ca romanul a luat totusi sase astfel de prazi si a plecat cu banii pagubitilor. Acest lucru s-a intamplat de cinci ori la un bancomat de pe Kerkplein, in Haga, si o data la Rotterdam, cand a fost prins. In plus, au existat zece incercari de fraudare a banilor in alte parti. Geldmaat, administratorul bancomatelor, estimeaza ca barbatul a jefuit de fapt 1.600 de euro cu ajutorul capcanelor de bani.

Potrivit autoritatilor olandeze, exista indicii ca individul ar fi plasat capcane pentru bani la bancomate si in Franta. In Germania, el a executat deja mai multe pedepse cu inchisoarea pentru infractiuni financiare, dintre care una de patru ani. Verdictul va fi dat peste doua saptamani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: