Un roman le-a facut PLANGERE PENALA tuturor parlamentarilor pentru abuz: „Inchisoare de la 2 la 7 ani”

politica

Marius Pitigoi, un roman revoltat de faptul ca parlamentarii romani ignora vointa romanilor si nu vor sa accepte faptul ca poporul roman a votat trecerea la un parlamanet unicameral si reducerea numarului de parlamentari, a recurs la plangere penala impotriva Parlamentului Romaniei pentru abuz in serviciu.

„Azi dimineata am fost la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Am depus o plingere penala impotriva Parlamentului Romaniei pentru infractiunea de Abuz in Serviciu. Pentru ca in 2009 am votat trecerea la un parlamanet unicameral si reducerea numarului de parlamentari.”, scrie Marius Pitigoi pe blogul sau mariuspitigoi.ro.

„Conform Art. 297 Cod Penalm, Abuzul in serviciu este definit ca fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica. Din punctul meu de vedere este evident ca avem de-a face cu un abuz de care se fac vinovati toti parlamentarii indiferent de partidul politic din care fac parte. Sa vedem parerea procurorilor”, a adaugat Marius Pitigoi.

Senatul, in sedinta plenului de marti, a respins propunerea legislativa care prevedea modificarea normei de reprezentare in cele doua Camere ale Parlamentului, astfel incat numarul total de parlametari sa fie de 300, in acord cu rezultatele referendumului din 2009.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: