Un ROMAN s-a sinucis in Treviso, dupa ce sute de italieni au protestat impotriva lui

news

Un intreprinzator roman care deschisese de cateva zile o pizzerie si un hotel in localitatea Motta di Livenza, provincia Treviso, s-a sinucis, dupa ce sute de rezidenti italieni au protestat in fata localului sau, informeaza Gazeta Romaneasca. Protestatarii erau suparati ca romanul primea refugiati in hotelul luat in gestiune, dupa ce a castigat o licitatie organizata de Prefectura.

Iulian Claudiu Diaconu, 50 de ani, originar din Constanta, administratorul pizzeriei La Fenice, de luni 10 octombrie gazduia 16 solicitanti de azil in hotelul amenajat deasupra localului, in incaperile fostului hotel Dalle Nogare. De pe 26 septembrie luase in mod oficial in gestiune incaperile fostului hotel. A raspuns licitatiei organizate de Prefectura din Treviso pentru gazduirea imigrantilor si a primit acceptul sa cazeze 16.

Luni dupa-amiaza, sosisera primii refugiati la bordul unui microbuz si la Motta s-a dezlantuit furtuna. A doua zi, marti seara, 200 de cetateni au participat la un miting de protest impotriva sosirii refugiatilor. Chiar si primarul Paolo Speranzon se plansese ca nu a fost informat din timp de prefect privind sosirea imigrantilor, cerand in plus controale medicale si o supraveghere adecvata. Cei circa 200 de protestatari au expus pancarte cu mesajul ”migranti=bussiness”.

migranti

Joi, 13 octombrie, Iulian Claudiu Diaconu, a fost gasit fara viata, atarnand de o funie, in interiorul localului sau. Corpul a fost descoperit de un angajat, un pizzar nord-african, care a chemat carabinierii.

Ziarele locale au scris despre posibilitatea ca barbatul sa se fi sinucis din cauza unor datorii la jocuri de noroc.

Corriere del Veneto a virbit cu familia intreprinzatorului, care a acuzat atmosfera de linsaj din localitate: «Sinucigas din cauza dispretului oamenilor».

Actul de acuzare, scris negru pe alb, atarna pe geamul usii de intrare in pizzerie: ‘Tatal meu nu s-a sinucis, l-ati ucis voi’; ‘Nicio datorie, cu atat mai putin legata de viciul jocurilor’. Fosta sotie Marzia si fiica mai mare Alina vor sa continue gazduirea refugiatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: