Categories: life

Un savant rus s-a injectat cu bacteria „VIETII ETERNE”. Ce simte acum este uluitor

In urma cu sase ani, oamenii de stiinta din Rusia au descoperit intr-un ghetar din estul Siberiei o bacterie veche de 3,5 milioane de ani cu proprietati uimitoare. Dupa ce a testat-o pe soareci, unul dintre cercetatori a decis sa si-o injecteze.

Rusii au observat ca bacteria, denumita Bacillus F, a crescut imunitatea soarecilor, le-a revitalizat fertilitatea si mai ales le-a imbunatatit in mod considerabil speranta de viata. Bacteria a mai fost testata pe muste, celule sanguine umane si pe alte culturi, reactiile fiind toate pozitive.

Incurajat de teste, cercetatorul Anatoli Brouchkov, cel care a descoperit primul bacteria, a decis, in urma cu cativa ani, sa si-o injecteze in propriul corp. „Acum am rezistenta mai mare la munca. Nu am mai avut deloc gripa in ultimii doi ani”, a declarat savantul pentru Siberian Times, citate de The Telegraph.

El nu crede ca a fost nicio clipa in pericol, deoarece bacteria exista deja in apele din estul Siberiei. „Ghetarii se topesc iar bacteria a ajuns in mediul inconjurator, in ape, astfel incat populatia locala, iacutii, o are deja in organism. Se pare ca acestia traiesc mai mult decat alte populatii, deci nu este niciun pericol pentru mine”, a explicat savantul.

„Probabil ca exista si efecte secundare, dar ar trebui sa am echipamente speciale pentru a le depista”, a adaugat rusul. El a precizat ca se fac inca experiente cu bacteria. „Trebuie sa ne dam seama cum reuseste sa previna imbatranirea. Cred ca asta este calea pe care ar trebui sa mearga stiinta. Ce a tinut acest organism in viata atata timp? Si cum putem sa il utilizam in beneficiul nostru?”, a punctat cercetatorul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

26 de minute ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

56 de minute ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

O oră ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

2 ore ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

2 ore ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

2 ore ago