Un senator PSD si-a depus dosarul pentru somaj. Acum patru ani a vandut o vaca pentru a avea bani de campanie

politica

Senatorul PSD Ioan Iovescu a reusit sa stranga, in ultimii patru ani, peste 50.000 de euro dupa ce a ales sa economiseasca indemnizatia pentru cazare dormind la prieteni sau chiar in parlament. Acum, dupa ce a ramas in afara parlamentului, isi va depune dosarul de somaj.

Iovescu, fost instructor auto, a intrat in parlament in 2012 dupa ce a vandut o vaca pentru a-si face rost de bani pentri campania electorala, scrie Adevarul intr-un amplu material despre parcursul politic al senatorului. Iovescu a fost ales pe listele PPDD, apoi a trecut la UNPR, ultimul partid in care a ajuns fiind PSD.

In mandatul sau, Iovescu a fost foarte preocupat sa economiseasca din banii pe care ii primea ca salariu. Dupa patru ani de mandat, Iovescu ramane cu toata leafa in mana, dar asta nu inseamna ca i-a fost usor. Ca sa nu intre deloc in salariu, si-a dramuit fiecare banisor, diurnele incasate de la Senat si mai ales sumele alocate pentru cazare. Conform normelor, fiecare parlamentar primeste lunar 4.000 de lei, bani cu care trebuie sa-si asigure un loc unde sa puna capul pe perna, dar pe care nu trebuie sa-i justifice. Poate sa stea la hotel, poate sa-si inchirieze apartament, poate sa doarma in gara, nu-l intreaba nimeni ce face cu banii. Cei mai multi aleg sa stea la hotel, dar Iovescu si-a inchiriat o garsoniera pe Calea 13 Septembrie. Platea vreo 1.000 de lei, iar restul de 3.000 ii baga in buzunar si ii prindeau bine. Asta la inceput, pentru ca dupa un timp a renuntat la garsoniera si a ales sa stea in gazda la un prieten (“un frate in credinta”), iar uneori a mai dormit si in Parlament.

“Am stabilit cu fratele Tepes (n.r. – prietenul la care statea in gazda) sa nu-i deranjez duminica, cand sunt si ei cu familia…, va dati seama, sase copii. Si am mai ramas aici, in Parlament. Nu dormeam prea bine, va dati seama, pe doua fotolii… Dar am dormit eu in masina, am fost palmas la viata mea…”. In iunie, cand si-a dat demisia din UNPR, fostii colegi de partid au vrut sa-l faca de ras in fata presei si au chemat televiziunile sa-i filmeze dulapul in care tinea periuta de dinti si spuma de ras. “Asta primeste bani de cazare si doarme aici”, a strigat un UNPR-ist in fata microfoanelor. “Mi-au facut un circ gratuit. Am ramas de cateva ori in Parlament, dar nu dormeam acolo in fiecare noapte”, a explicat Iovescu pentru Adevarul.

Dupa 48 de luni ca senator, a strans mai bine de 50.000 de euro din salariu. El spera sa mai primda un loc pe listele cu candidati, sa-si finanteze singur campania electorala.  Insa cei din PSD l-au tot dus cu vorba si el a ramas pe dinafara, n-a mai candidat la alegerile din 11 decembrie. “Dragnea mi-a spus ‘ba, n-am timp nici pentru mine, dar pentru tine. Lasa-ma ca o sa stam de vorba odata, cand o sa am timp’”.

Acum, fostul senator soune ca isi va depune dosarul de somaj: „Nu e nicio rusine, vreau sa intru in somaj pentru ca, fiind peste 55 de ani, firma care ma angajeaza dupa aceea sa poata beneficia de scutiri de taxe. O sa fie oportunitati, cel mai bun lucru as putea sa lucrez din nou instructor auto sau sa-mi deschid chiar eu o scoala de soferi, am mai multe variante”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: