Un sfert din trupele ruse trimise in Ucraina au devenit „inoperabile” in urma unor pierderi grele: „Sunt scoase din functiune”

externe

Aproximativ un sfert din trupele ruse utilizate in invazia Ucrainei sunt ”practic inoperabile”, in urma unor pierderi grele, precum si din cauza logisticii si intretinerii slabe, potrivit unui oficial european, citat de CNN, informeaza news.ro.

Rusia a organizat aproximativ 120 de grupuri tactice de batalion (BTG) in jurul Ucrainei inainte de invazie, a informat CNN la acea vreme.

Dupa sase saptamani de razboi, aproximativ 29 dintre acestea sunt acum scoase din functiune, a mai spus oficialul european.

Fortele ruse au incercat sa combine unele dintre partile ramase ale grupurilor tactice de batalion in unitati de lupta coerente, folosind ce a mai ramas din doua sau trei grupuri tactice de batalion pentru a incerca sa alcatuiasca unul singur, a adaugat oficialul.

Declaratiile vin la o zi dupa ce purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut ca Rusia a suferit pierderi ”semnificative” ale trupelor sale in Ucraina, calificandu-le drept ”o tragedie uriasa” pentru tara intr-un interviu pentru Sky News.

Intrebat daca retragerea trupelor ruse de la Kiev si din regiunea Kievului ar putea fi privita drept ”o umilinta” pentru Kremlin, Peskov a spus ca folosirea acestor cuvinte ar fi ”o intelegere gresita a situatiei”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: