Un singur participant la mitingul de sustinere a lui Raed Arafat din fata Guvernului: „Vor sa distruga tot ce a ramas romanesc”

news

Miercuri, de la ora 16.30, ar fi trebuit sa aiba loc in fata Guvernului un miting de sustinere a lui Raed Arafat, care se teme ca va fi demis din functia de sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta. La miting a venit un singur participant.

La protest a venit o singura persoana, o femeie. Aceasta a postat apoi un mesaj pe Facebook in care acuza guvernul ca vrea „sa distruga tot ce a mai ramas romanesc incepand cu schimbarea din functii a specialistilor si inlocuirea acestora cu clientela lor politica pana la pregatirea scoaterii la vanzare a obiectivelor strategice de Siguranta Nationala printre care se numara SMURD”.

Mitingul a fost promovat pe Facebook de numerosi activisti.

Ministrul de Interne, despre eventuala schimbare a lui Raed Arafat: „N-am venit sa distrug, am venit sa construiesc”

„In ultima perioada s-au intamplat lucruri care pe mine nu m-au uimit, sa spunem m-au dezamagit un pic”, a declarat recent Marcel Vela referindu-se la cazul Raed Arafat.

„Ciudatenia a fost ca nici nu e terminat auditul, ca a iesit un val, asa, ca ce are Vela cu Arafat, alt val – ca vreau sa-l schimb. N-am declarat niciunde ca vreau sa-l schimb. Bine, nici domnia sa n-a spus ca vrea ministrul sa ma schimbe. A raspuns la o intrebare – fireasca – a unor jurnalisti, daca se intampla ceva, si dansul a spus daca se intampla asa, sa ma (schimbe – n.r.) – fiind secretar de stat, totusi, e o functie politica – si daca actualul guvern politic spune: nu mai puteti fi secretar de stat, va intoarceti pe functia anterioara – dansul a raspus corect si firesc: daca voi fi schimbat, plec in nu stiu ce tara sau unde a zis ca pleaca dansul”, a spus Vela la Digi24.

„Dar s-a nascut pe Facebook, in comentarii politice, in dezbateri ca dl. Arafat trebuie evaluat in aur sau nu stiu in ce metale pretioase, ca cum indrazneste nu stiu cine sa faca… dansul a facut declaratii, dupa acea emisiune a mai facut si in alta emisiune, s-au facut liste de sustinere a unor suporteri, am fost anuntat ca acum doua seri nu stu cine vrea sa faca un protest, 10-15 persoane… Si-am ramas mirat. Adica Jandarmeria n-a facut nici protest, nici nu s-a dus la televizor sa se vaite, Politia de Frontiera la fel, auditul nu este finalizat, deci de ce sa perturbam societatea, sa facem asa, o atmosfera neprielnica?.

Una dintre problemele societatii noastre e ca noi ne canibalizam intre noi, romanii, uitam sa punem umar langa umar ca sa crestem in ochii europenilor si a lumii internationale, sa facem ceva pentru tara, incepem competitii care pe care il dam jos pe celalalt.

E un audit normal, firesc, intr-un minister in care eu am preluat o situatie delicata. Daca aveam vreo suspiciune – unde au fost reclamatii cu subiect si predicat am trimis Corpul de control. Deci auditul e o chestie fireasca, n-are nimeni cu nimeni nimic, dar daca in audit rezulta lucruri care sunt nefiresti si incorecte, va urma Corpul de control. Eu sper sa nu urmeze si sa gasim cauze, masuri pe care le putem lua pe organizare si eficientizare. Sa stea linistiti si suporterii, si admiratorii unora sau altora, ca n-am venit sa distrug, am venit sa construiesc”, a mai spus Marcel Vela.

Mai mult despre:

Comentarii: