news

Un sofer moldovean beat si-a calcat prietenul beat pe care il lasase cu masina. Prietenul a murit

Un barbat de 37 de ani din republica Moldova a fost condamnat la 4 ani si 3 luni de inchisoare dupa ce si-a ucis prietenul intr-un incident auto. Detaliile cazului sunt halucinante.

„Procuratura raionului Ungheni anunta despre condamnarea unei persoane intr-o cauza penala pornita in temeiul banuielii rezonabile de comitere a infractiunilor de incalcare a regulilor de securitate a circulatiei, incalcare ce a cauzat din imprudenta decesul unei persoane, comisa in stare de ebrietate si parasirea locului accidentului rutier.

Astfel, potrivit sentintei din 19 martie 2024, un barbat in varsta de 37 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infractiunilor nominalizate stabilindu-i-se o pedeapsa sub forma de inchisoare pe un termen de 4 ani si 3 luni cu executare in penitenciar de tip semiinchis, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Potrivit invinuirii inaintate de catre procurorii de la Ungheni, inculpatul, la 27 octombrie 2023, in jurul orelor 19:00 – 19:30, fiind in stare de ebrietate alcoolica, a urcat la volanul automobilului de model „Volkswagen Sharan”, iar pe bancheta din spate, in calitate de pasager, l-a luat pe amicul sau de pahar, care era, la fel, in stare de ebrietate avansata, pentru a-l duce acasa.

S-au deplasat impreuna pe o strada din satul Cioropcani, raionul Ungheni, unde, inculpatul a stopat automobilul in apropierea domiciliului pasagerului, care a coborat de pe bancheta din spate, din partea dreapta. Inculpatul a plecat cu automobilul la un alt prieten din apropiere, dar dupa ce nu l-a gasit acasa, s-a intors pe acelasi traseu. Ajungand langa domiciliul pasagerului sau pe care il lasase anterior acasa, din imprudenta a traversat barbatul, care se afla la sol, pe toata suprafata corpului, cauzandu-i ultimului vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii, soldata cu decesul acestuia.

Ulterior, fara sa solicite interventia ambulantei, a politiei si fara sa acorde primul ajutor medical, admitand cu buna-stiinta ca, a comis un accident rutier, cu implicarea unei victime ce a suportat traumatisme, intentionat a parasit locul accidentului rutier.

Inculpatul si-a recunoscut integral vinovatia in comiterea infractiunilor imputate. In privinta acestuia a fost aplicata masura preventiva sub forma de arest preventiv, pana la intrarea sentintei de condamnare in vigoare.

Sentinta este cu drept de apel”, se arata in comunicatul emis de procuratura, citat de unimedia.info.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Creta: Arheologii greci au descoperit o cladire misterioasa veche de 4.000 de ani pe un deal langa care urmeaza sa se construiasca un nou aeroport

O constructie mare, rotunda, de piatra, veche de 4.000 de ani, descoperita pe varful unui…

25 de minute ago

Alba: Sofer cazut intr-o rapa, gasit dupa 35 de ore

Un barbat in varsta de 70 de ani din Calnic, Alba Iulia, plecat cu masina…

37 de minute ago

Din iunie, la Berlin s-a deschis primul bordel AI

Odata cu progresul tehnologic, cerintele clientilor continua sa evolueze si sa declanseze inovatii: in divertismentul…

53 de minute ago

Palele turbinelor eoliene ar putea fi transformate in baterii gigantice, anunta o firma suedeza. O noua tehnologie inovatoare apare

Compania suedeza Sinonus ofera o solutie inovatoare de stocare a energiei care ar putea transforma…

O oră ago

Printesa de Wales isi va face prima aparitie publica, dupa cateva luni, la „Trooping the Colour”, de Ziua Regelui

Kate, care se afla in tratament pentru o forma nedezvaluita de cancer de la sfarsitul…

O oră ago

SUA: Un sofer de camion a scapat ca prin minune de coliziunea cu un tren, dupa ce vehiculul a ramas pe sine

Soferul unui TIR cu 18 roti a scapat ca prin minune dupa ce camionul in…

O oră ago