Un soldat arata cum doboara avioanele Rusiei: „Tintele noastre principale sunt avioanele Su-24 si elicopterele Mi-8” – Video

externe

Soldati ucraineni care lupta pe frontul din Bahmut, cea mai fierbinte zona din acest moment de pe frontul contra rusilor, au explicat pentru jurnalistii de la Radio Free Europe cum reusesc sa doboare avioanele inamice.

Iehor, soldat aflat in prima linie, a explicat avand pe umar un lansator 9K38 Igla, arma produsa in fosta URSS.

„Localizezi avionul si apesi pe acest buton. Il indrepti catre avion si capteaza semnalul acestuia. Racheta porneste apoi, asta e”, a explicat Iehor.

Kuzia, un alt soldat ucrainean, a explicat si el cum sunt doborate avioanele rusilor.

„Tintele noastre principale sunt avioanele Su-24 si elicopterele Mi-8, acestea pot ataca multe tinte. Ataca zilnic, uneori de mai multe ori pe zi. (…) Incercam tot timpul sa invatam tacticile inamicului. Ne uitam la videourile pe care le posteaza, citim manualele pe care le utilizeaza si in acest fel intelegem ce tactici utilizeaza.

Zboara deasupra liniei de atac, isi indreapta aparatul in sus, ataca, apoi incearca sa paraseasca zona cat mai repede posibil. Asta inseamna ca timpul in care ii vedem este de numai 10-15 secunde. In tot acest timp trebuie sa ne ferim, sa indreptam arma catre tinta si sa lansam racheta.

Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei a anuntat ca comandamentul militar si politic al Rusiei a distribuit in randul militarilor un document intitulat „Concluziile razboiului cu NATO in Ucraina”. In document se afirma ca trebuie desfasurate 5 milioane de trupe rusesti pentru ca Rusia sa invinga.

„O parte din aceasta ‘capodopera’ [Concluziile razboiului cu NATO in Ucraina – n.r.] se concentreaza, printre altele, asupra principalelor probleme ale fortelor de ocupatie rusesti, cum ar fi incapacitatea comandantilor de a comanda trupele, nivelul scazut al disciplinei si al pregatirii militare, vechimea armamentului si a echipamentelor militare, incapacitatea comandantilor de a lua decizii fara a le coordona obligatoriu cu comandamentul superior etc. Insa, se afirma in fiecare document ca Fortele de Aparare ale Ucrainei au un nivel destul de ridicat de echipamente, iar comandantii de la toate nivelurile pot lua singuri decizii in conditii de lupta.

De asemenea, se afirma in document ca nu a existat un astfel de razboi in ultimii 80 de ani, iar Rusia are nevoie ca armata sa sa fie formata din aproape 5 milioane de soldati pentru a invinge”, a declarat Oleksii Hromov, seful adjunct al Directiei Operationale Principale a Statului Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei, citat de Pravda Ucraina.

Hromov a remarcat ca acest document ar putea anunta si un nou val de mobilizare precum si implementarea legii martiale in tara.

Raspunzand la intrebarea daca Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei redacteaza, de asemenea, un document privind nevoile Fortelor de Aparare ale Ucrainei in cazul in care armata rusa isi mareste numarul trupelor, Hromov a spus ca acest proces este intotdeauna in curs de desfasurare.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: