externe

Un soldat ucrainean si-a mitraliat cu Kalasnikovul colegii de trupa. Cinci militari au murit, alti cinci sunt raniti

Un soldat al Garzii Nationale din Ucraina a impuscat din motive necunoscute garzile de securitate de la o fabrica militara din centrul Ucrainei, ucigand cinci persoane si ranind alte cinci, anunta agentiile internationale de stiri.

Incidentul a avut loc joi dimineata devreme la Dnipro, la fabrica de rachete Pivdenmash, in timpul eliberarii armelor pentru garzi, se arata intr-un comunicat.

Atacatorul a deschis focul cu o pusca de asalt Kalasnikov si apoi a fugit de la locul faptei, a precizat ministerul de interne, adaugand: „Ca urmare, cinci persoane au murit si alte cinci au fost ranite”.

Politia il cauta pe soldatul evadat.

Incidentul a avut loc la ora 3:40 dimineata (01:40 GMT), a precizat ministerul, in momentul in care atacatorului i se distribuia o arma la inceputul turei sale.

„Motivele crimei nu sunt inca cunoscute”, a precizat ministerul, adaugand ca un comandant al Garzii Nationale, Nikolai Balan, a fost trimis la fata locului.

Citeste si: A fost prins soldatul din Ucraina care si-a mitraliat colegii cu AK-47. Patru militari si o civila au fost ucisi

Unitatea Yuzhmash este o fabrica aerospatiala care produce si testeaza materiale legate de aparare, aeronautica si agricultura, potrivit site-ului sau.

Atacul are loc intr-un moment sensibil pentru armata ucraineana. Armata rusa a adunat trupe in apropierea granitei cu Ucraina, iar membrii NATO au acuzat Rusia ca planuieste o invazie a tarii.

Intre timp, Moscova neaga acuzatiile si cauta garantii de securitate ca NATO va opri expansiunea sa spre est in fostele republici sovietice.

SUA si NATO au purtat o serie de discutii cu oficialii rusi in ultimele saptamani, dar negocierile de pana acum nu au reusit sa puna capat crizei. O alta runda de negocieri urmeaza sa aiba loc la Berlin, in Germania, peste doua saptamani.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

3 ore ago

PSD-istii anunta razboi. Baron local: „Astazi ne-am luat hainele de razboinici, Romania va avea un presedinte sustinut de PSD”

Presedintele CJ Arges, Ion Minzina (PSD, fost PRM), a anuntat sambata ca "Romania va avea…

O oră ago

Tarile NATO vor trimite noi sisteme de aparare antiaeriene Patriot in Ucraina. Cine nu are arme va furniza sprijin financiar

Statele NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare…

O oră ago

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

2 ore ago

Statele Unite vor incepe sa aprovizioneze Ucraina cu armament „imediat” dupa ce Congresul va aproba pachetul de ajutor

Casa Alba se asteapta ca furnizarea de ajutor militar american sa inceapa „imediat”, dupa ce…

2 ore ago

A murit barbatul care si-a dat foc in semn de sustinere a lui Donald Trump

Barbatul care si-a dat foc in fata tribunalului unde desfasoara procesul fostului presedinte american Donald…

2 ore ago