Un student de la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu si-a injunghiat un coleg in picior

news

Un student de la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu si-a injunghiat un coleg in picior. Institutia de invatamant a sesizat Parchetul Militar si a constituit o comisie de cercetare, potrivit Agerpres.

„In data de 6 decembrie 2023, in jurul orei 19.40, in timp ce se aflau in zona spatiilor de cazare pregatindu-se pentru a participa la apelul si masa de seara, pe fondul unor discutii in contradictoriu intre doi studenti din anul doi de studii din Academia Fortelor Terestre ‘Nicolae Balcescu’ din Sibiu, a aparut un conflict spontan. Prin interventia colegilor, la acel moment, conflictul a fost stins. Dupa reintoarcerea in spatiile de cazare, cei doi studenti au reluat discutiile in contradictoriu, conflictul a escaladat, iar unul dintre ei, cu scopul de a intimida, a luat un cutit si s-a indreptat spre colegul sau. A urmat o confruntare fizica in urma careia studentul agresat a suferit o plaga prin taiere, la nivelul piciorului drept”, se arata in comunicatul de presa.
Studentul injunghiat este in afara oricarui pericol, spun cei de la Academia Militara din Sibiu.

„In urma interventiei colegilor, cei doi au fost despartiti, studentului ranit i s-a acordat primul ajutor si a fost transportat la infirmeria unitatii, acolo unde a beneficiat de tratament medical de specialitate. Ulterior, pentru evitarea unor posibile complicatii, studentul ranit a fost transportat la Spitalul Clinic Militar de Urgenta ‘Dr. Alexandru Augustin’ din Sibiu. Dupa evaluarea medicala si a interventiei pentru suturarea plagii, studentul ranit, a fost readus in academie, deoarece nu se impunea internarea si tinerea sub observatie. La acest moment, studentul ranit este in afara oricarui pericol, starea de sanatate fiind buna”, precizeaza reprezentantii academiei.
Deocamdata, incidentul este anchetat la Academie.

„La nivelul academiei nu sunt tolerate astfel de manifestari, in consecinta comandantul institutiei a dispus constituirea unei comisii de cercetare, pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor care au condus la acest incident regretabil. In legatura cu acest incident, academia a informat Parchetul Militar, pentru demararea procedurilor legale in astfel de situatii”, potrivit AFT.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: