Un student rus si-a luat diploma de licenta cu ajutorul ChatGPT: „Am lucrat doar 23 de ore”. Profesorii de la Universitatea de Stat nu au observat nimic suspect

externe

Un absolvent al Universitatii de Stat din Moscova si-a scris lucrarea de licenta in doar 23 de ore cu ajutorul ChatGPT. El a obtinut diploma de absolvire si nimeni nu a banuit nimic, relateaza publicatia rusa Baza pe Telegram.

Profesorii nu au observat nimic suspect in legatura cu lucrarea, iar comisia i-a acordat calificativul „satisfacator”.

Alexandru era prea lenes ca sa lucreze la teza sa, relateaza Baza. Asa ca a apelat la ajutorul ChatGPT, care a realizat mai multe capitole cu cercetari, analize si referinte stiintifice. Tot ce a trebuit sa munceasca Alexandru a fost sa faca modificari – i-a luat doar 23 de ore pentru a-si face lucrarea de licenta.

„Baza” a stat de vorba cu Alexander pentru a afla cum a reusit sa faca totul si daca acum ii este teama ca lucrarea va fi anulata. „I-am cerut lui ChatGPT sa se comporte ca un student”, a aratat absolventul.

Conform ABC News, cercetatorii au explorat limitele superioare ale capacitatilor ChatGPT. Acestia au afirmat ca ChatGPT a dat raspunsuri corecte in proportie de  50% la unul dintre cele mai dificile teste standardizate din lume: examenul de licenta in medicina din SUA (USMLE).

Pentru a testa capacitatile programului, cercetatorii l-au pus sa sustina o versiune simulata si prescurtata a USMLE, care este necesara pentru ca orice medic sa obtina licenta de a practica medicina in Statele Unite. Cercetatorii au alimentat instrumentul de inteligenta artificiala cu intrebari de la examene anterioare si au pus raspunsuri cu alegere multipla. Ei s-au asigurat ca raspunsurile la aceste intrebari nu se aflau deja in setul de date accesibil chatbotului atunci cand acesta a fost antrenat.

Echipa a observat ca, chiar daca ChatGPT nu vazuse deja raspunsurile, acesta a avut performante egale sau apropiate de pragul de trecere a examenelor fara nicio pregatire specializata. Instrumentul a obtinut mai mult de 50% la toate examenele si s-a apropiat de pragul de trecere USMLE de aproximativ 60 la suta. „Prin urmare, ChatGPT se afla acum confortabil in intervalul de trecere”, au concluzionat cercetatorii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: