Un tanar de 19 ani a doborat 6 avioane ale Rusiei in Ucraina. Zelenski i-a acordat titlul de „Erou al Ucrainei”

externe

Un soldat in varsta de doar 19 ani a doborat sase avioane de lupta ale Rusiei in Ucraina, anunta Ministerul Apararii de la Kiev. Soldatul a fost recompensat de presedintele Zelenski cu titlul de „Erou al Ucrainei”.

Avioanele au fost doborate cu ajutorul unui sistem MANPADS.

„Soldatul Roman Glomba a primit titlul de Erou al Ucrainei pentru ca a doborat sase avioane inamice”, a anuntat Ministerul Apararii.

Citeste si: Ucrainenii au doborat 4 avioane ale Rusiei intr-o singura zi: un Su-34, doua Su-30 si un Su-25. Furie la Moscova: „O zi de rahat” – Video

Iata cum functioneaza sistemul MANPADS:

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede ca seful statului rus Vladimir Putin blufeaza cand spune ca Moscova ar fi pregatita sa foloseasca arme nucleare pentru a apara Rusia, a consemnat Reuters.

Presedintele Rusiei a declarat intr-un discurs televizat, saptamana trecuta, ca Moscova va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja Rusia si poporul sau, daca integritatea sa teritoriala ar fi amenintata.

„Uitati, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate”, a afirmat Zelenski – care anterior a minimizat astfel de avertismente drept „santaj nuclear” – intr-o interventie duminica pe CBS News.

„Nu cred ca blufeaza”, a adaugat Zelenski.

Presedintele ucrainean a mai spus ca atacurile rusesti asupra sau in apropierea a doua centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate „utilizare contemporana a armelor nucleare sau santaj nuclear”.

Kievul acuza Moscova ca a bombardat in mod repetat centrala nucleara Zaporojie, ocupata de rusi in timpul razboiului din Ucraina si, mai recent, a efectuat un raid cu rachete in apropiere centrala nucleara Pivdenukrainsk. Moscova neaga ca a bombardat centrala Zaporojie, acuzand Kievul ca se face responsabil, si nu a comentat in legatura cu atacul de la Pivdenukrainsk, mentioneaza Reuters.

Mai mult despre:

Comentarii: