Un traseist s-a intors in PSD. Ciolacu si Olguta ar avea 233 de voturi pentru a darama Guvernul Orban

politica

Deputatul Georgian Pop s-a intors in PSD, anunta televiziunile de stiri. Astfel, PSD si UDMR ar avea acum 233 de voturi in Parlament astfel incat sa poata darama Guvernul Orban cu motiunea de cenzura.

Georgian Pop a plecat din PSD in ianuarie 2019 si s-a inscris Pro Romania. El s-a numarat printre parlamentarii care au votat guvernul Orban si a parasit impreuna cu mai multi membri, printre care Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu, aceasta formatiune, in decembrie 2019. Cei doi s-au inscris in PNL, iar Pop a ramas deputat neafiliat pana astazi.

Matematic, PSD are cele 233 de voturi pentru a trece motiunea de cenzura, impreuna cu UDMR si Forta Nationala (format din patru parlamentari, printre care Teodor Melescanu si Gratiela Gavrilescu), si de a bloca proiectul de alegere a primarilor in doua tururi, proiect asumat de Guvern. De asemenea, PSD a purtat negocieri si cu parlamentari de la minoritatile nationale si cu cei neafiliati.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban este citita astazi in Parlament. PSD si UDMR acuza Executivul, in textul motiunii de cenzura intitulata „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti”, de incalcarea principiilor democratice, prin asumarea raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi.

„Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. In cazul in care un parlamentar PSD nu voteaza motiunea sau lipseste nemotivat in ziua in care va fi votul o perioada, respectiv pana dupa alegerile generale, va fi suspendat din PSD va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri.

Mai mult despre:

Comentarii: