externe

Un tren care transporta etanol a deraiat si a luat foc in statul american Minnesota, fortand locuitorii sa se evacueze

Un tren care transporta etanol a deraiat si mai multe vagoane au luat foc, joi, in Raymond, statul Minnesota, ducand la o evacuare a locuitorilor din zona, au declarat oficialii citati de NBC News.

Biroul serifului din districtul Kandiyohi a fost anuntat despre deraierea trenului in jurul orei 1 a.m., ora locala (2 a.m. ET.)

Aproximativ 22 de vagoane „care transportau marfuri mixte, inclusiv etanol si sirop de porumb” au deraiat, a declarat BNSF Railway intr-un comunicat. Etanolul este o substanta chimica foarte inflamabila.
Mai multe dintre vagoanele deraiate au luat foc.

A fost stabilita o zona de evacuare de o aproape un kilometru in jurul locului accidentului, iar politistii si paramedicii au asistat la evacuarea zonei.

Nu au fost raportati raniti, iar cauza deraierii este in curs de investigare, a anuntat BNSF Railway intr-un comunicat. Din cauza accidentului, calea principala a fost blocata si nu se stie cand se va redeschide, a spus compania.

Departamentul de Transport din Minnesota a declarat ca autostrada 23 a fost inchisa temporar, iar specialistii BNSF se aflau la fata locului.

Mai multe agentii s-au adunat la locul deraierii, Consiliul National pentru Siguranta Transporturilor afirmand ca o echipa va efectua o investigatie a incidentului.

Biroul serifului a spus ca a fost infiintat un adapost de urgenta pentru cei care nu au unde sa mearga, la Scoala Crestina Central Minnesota din orasul Prinsburg, iar un alt adapost va fi infiintat la Biserica Unitatii, tot in Prinsburg. Intre timp, oamenii au fost sfatuiti sa nu calatoreasca in Raymond.

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a scris, joi, pe Twitter, ca a fost informat despre situatie si ca se indreapta catre locul deraierii, adaugand: „Statul este pregatit sa protejeze sanatatea si siguranta comunitatii”.

Pe 3 februarie, un alt tren de marfa care transporta materiale periculoase a deraiat in East Palestine, Ohio, provocand un incendiu urias su evacuarea a sute de persoane.

Acea deraiere a determinat autoritatile sa incendieze intentionat substante chimice toxice in unele dintre vagoanele deraiate pentru a preveni o explozie. Accidentul a determinat evacuarea a aproximativ jumatate din cei aproximativ 5.000 de locuitori ai orasului, un raspuns de urgenta al mai multor agentii si ingrijorari in randul rezidentilor cu privire la impactul pe termen lung asupra sanatatii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cirstoiu anunta cine ar fi in spatele „campaniei negative” la adresa sa: „Segmente din PSD si PUSL. Ma uit la Antena 3 in fiecare seara”

Catalin Cirstoiu a acuzat joi ca "segmente din PSD" si partidul lui Dan Voiculescu, PUSL,…

O oră ago

Nicusor Dan, despre scandalul Cirstoiu: „PSD incepe sa se delimiteze de el, electoratul PSD merge catre Piedone”

Edilul general, Nicusor Dan, afirma ca PSD incepe sa se delimiteze de Catalin Cirstoiu, candidatul…

2 ore ago

Cirstoiu ii acuza pe jurnalistii de la hotnews.ro de „manipulare si dezinformare”: „Articol mincinos si marsav”

Catalin Cirstoiu i-a acuzat joi pe jurnalistii de la hotnews.ro ca au publicat un articol…

2 ore ago