Un tribunal spaniol sustine dreptul omului de a merge gol pe strada

life

Un tribunal spaniol a dat dreptate unui barbat care a fost amendat pentru ca a mers gol pe strazile orasului Aldaia din regiunea Valencia si a incercat ulterior sa participe dezbracat la o sedinta de judecata, informeaza Reuters.

Curtea a recunoscut, insa, ca exista un „vid legal” in legislatia spaniola cu privire la nuditatea in public.

Alejandro Colomar, in varsta de 29 de ani, a fost filmat sosind la tribunal purtand doar o pereche de bocanci, insa a trebuit sa se imbrace pentru a putea intra in cladire. In sala de judecata, el a sustinut ca amenzile i-au incalcat dreptul la libertate ideologica.

El a declarat pentru Reuters ca a inceput sa se dezbrace in public in 2020 si a primit mai mult sprijin decat insulte, desi a fost amenintat odata cu un cutit.

„Amenda nu are niciun sens”, a spus el. „M-au acuzat de exhibitionism obscen. Conform dictionarului care implica intentie sexuala si (care) nu are nimic de-a face cu ceea ce faceam”.

Nuditatea publica este legala in Spania din 1988. Oricine poate merge gol pe o strada fara a fi arestat, dar unele regiuni precum Valladolid si Barcelona au introdus propriile legi pentru a reglementa nudismul, in special departe de plaja. Instanta a retinut ca Aldaia nu are nicio lege care sa interzica nudismul.

Tribunalul din Valencia a decis ca barbatul „s-a limitat sa circule gol in momente diferite pe doua strazi diferite din Aldaia”, iar comportamentul sau nu a dus la „perturbarea securitatii, linistii sau ordinii publice”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: