Un turc care a trait 7 ani in Bucuresti explica ce se intampla acum in tara sa: „Se vad urmasii cuceritorilor otomani si viitori stapani ai Pamantului”

news

Un tanar turc care a trait sapte ani in Bucuresti raspuns intreabarilor comunitatii Reddit Romania despre situatia din tara sa. El se afla acum la Istanbul.

Intrebat cum raspund sustinatorii lui Erdogan la acuzatiile ca Turcia nu mai este o democratie, tanarul a raspuns: „Nu le pasa pentru ca ei nu sunt de partea democratiei, spun ca sunt de partea democratiei doar sa nu para inapoiati. Ei incurajeaza arestarea si torturarea acelor oameni, in mintea lor oricine care nu e de acord cu Erdogan merita pedepsit”.

Tanarul a dat detalii si despre modul de gandire al majoritatii populatiei turce, cea care a votat in favoarea lui Erdogan.

„Semnele de islamizare au inceput mult mai devreme, cu secte religioase din partea lui Gulen si narcisismul celor din partea de sub si est al tarii, le place ideea ca si-ar putea controla partenerii si oamenii din jurul lor recitand ‘Asa a spus profetul!’, se vad urmasii cuceritorilor otomani si viitori stapani ai pamantului.

Oamenii seculari n-au mai putut sa suporte presiunile simpatizantilor pro-erdogan (o data au incercat sa linseze niste tineri ca au baut si s-au imbracat mai deschis). Islamistii s-au grupat sa faca presiuni ca sa se simta stapanii populatiei, cel putin in opinia mea. Mai e si vina unei propagande care spune ‘Vestul vrea sa ne cucereasca! Tineti-va de islam si de mine ca sa nu deveniti sclavi!'”, a detaliat tanarul.

O alta afirmatie surprinzatoare este ca tinerii din Turcia sunt cei care sustin islamizarea: „Majoritatea tinerilor tine cu Erdogan dar consuma si droguri si poarta decolteuri deci e cam neclara situatia lor, aici sunt batranii care tin cu Ataturk si democratie din pacate”.

Intrebat ce prefera din Romania si Turcia, tanarul a dat un raspuns emotionant: „Din Romania: libertatea. Din Turcia: caldura oamenilor. Cand am lasat Turcia in 2007 arata a o tara seculara si libera, pe vremea aia cei care isi acopera capul erau judecati de exemplu. Cand m-am intors totul s-a schimbat nasol, ma gandesc sa ma mut inapoi in Bucuresti acum”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: