Un turist „a impins limitele prostiei la un nou nivel”, suferind arsuri grave dupa ce si-a bagat palma intr-un gheizer din parcul Yellowstone

externe

turist, gheizer, Yellowstone, arsura, mana

Simtul pericolului si instinctul de conservare nu par sa fie lucruri comune pentru turistii care viziteaza spectaculosul parc natural Yellowstone din Statele Unite. Dupa ce zilele trecute au circulat filmulete cu vizitatori fugind dupa ursi grizzly pentru a se fotografia cu ei, acum un nou clip releva cat de prosti pot fi acesti „touron” – o combinatie in limba engleza pentru cuvintele „turist” si „cretin”.

Videoclipul arata un „touron” care isi apropie periculos de mult mana de un gheizer  din Parcul National Yellowstone. Tanarul rade vesel in fata camerei de filmat, isi baga palma in apa clocotita, dar si-o retrage rapid, in timp ce gheizerul continua sa bolboroseasca. El a fost tratat ulterior la spital, unde s-a prezentat cu mana efectiv „fiarta”.

Desi este extrem de rar ca persoanele sa cada in gheizere, acest lucru s-a intamplat de mai multe ori. In parcul Yellowstone, izvoarele fierbinti pot ajunge pana la 150 de grade Celsius, o temperatura mortala pentru oameni. In iulie 2022, un om a fost ucis dupa ce s-a aventurat in bazinul gheizerului West Thumb Geyser din Yellowstone Lake. Nu a existat nicio dovada ca a disparut pana cateva saptamani mai tarziu, cand alte persoane au gasit un pantof singuratic plutind in izvorul termal Abyss Pool.

Un alt barbat a fost ucis in 2016 dupa ce s-a aventurat la 200 de metri de Porkchop Geyser. Corpul sau nu a putut fi recuperat, dar unele dintre lucrurile sale au fost recuperate. Serviciul Parcurilor Nationale estimeaza ca aproape 20 de persoane au murit in urma caderii accidentale in izvoarele fierbinti din Yellowstone.

Pentru a descuraja persoanele precum cea din videoclip sa se apropie prea mult de aceste ispravi naturale, Serviciul Parcurilor Nationale a creat semne, avertismente si zone in care turistii pot urmari in siguranta gheizerele, izvoarele termale si gurile de aburi de la o distanta sigura.

Utilizatorii Instagram care au vazut videoclipul au fost coplesiti de prostia si lipsa de bun simt de care a dat dovada turistul. „Oameni, impingand limitele prostiei la un nou nivel. Cu toate acestea, oamenii sunt ingrijorati de AI”, a scris un utilizator.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: