Un turist irlandez beat s-a urcat pe o statuie din Bruxelles si i-a rupt bratul. Statuia era proaspat renovata in urma unui proiect in valoare de 90 de milioane de euro

life

Un tanar irlandez a fost arestat la Bruxelles dupa ce s-a urcat pe o statuie recent renovata din fata bursei si a provocat desprinderea unei bucati din aceasta, potrivit presei locale, citata de The Irish Times.

Incidentul a avut loc la doar o zi dupa redeschiderea oficiala a cladirii istorice, in urma unui proiect de restaurare care a costat 90 de milioane de euro si care a inclus lucrari la statuia acum deteriorata.

(Video aici)

Conducerea bursei vrea ca tanarul, despre care relateaza ca era in stare de ebrietate, sa plateasca reparatiile.

Videoclipul postat online il arata pe tanar, imbracat intr-un tricou si pantaloni scurti, catarandu-se incet pe statuia care infatiseaza un barbat gol care tine o torta si sta langa un leu.

Barbatul se sprijina de torta, facand ca aceasta si o parte din brat sa se rupa. Politia a fost alertata, iar barbatul a fost arestat dupa putin timp intr-un restaurant fast-food, nestiind despre pagubele pe care le provocase.

Restaurarea leului costa 17.600 de euro, iar conducerea bursei vrea sa recupereze costurile reparatiilor de la persoana care l-a avariat, potrivit Het Nieuwsblad.

Cladirea bursei din centrul Bruxelles-ului include un muzeu al berii si un spatiu de birouri. Restaurarea acesteia a fost o intreprindere majora, incheierea proiectului fiind marcata sambata de mai multe evenimente. In cadrul sarbatorii, vizitatorii au fost incurajati sa bea bere belgiana, care a fost inclusa de Unesco pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanitatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: