Un ucrainean a vrut sa intre in Romania cu 1.200 de pistoale: „Suspecte de a fi arme letale”

news

1.200 de pistoale suspecte de a fi arme letale, depistate in PTF Negru Voda, anunta autoritatile.

Politistii de frontiera ai Garzii de Coasta au depistat, intr-un camion incarcat cu diverse produse, condus de un cetatean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale si supuse autorizarii. Armele vor fi trimise spre expertizare.

In data de 30.03.2023, in jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Voda, s-a prezentat pentru a intra in tara, un cetatean ucrainean, in varsta de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorca, inmatriculat in Ucraina. Barbatul transporta, conform documentelor de insotire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.

Intrucat exista suspiciunea ca pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizarii, politistii de frontiera au insotit ansamblul rutier in Portul Constanta, iar impreuna cu lucratorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta-Sud au desigilat compartimentul marfa al mijlocului de transport si sa efectueze controlul amanuntit al acestuia.

In urma verificarilor, au fost descoperite 60 de cutii ce contineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate in vederea expertizarii.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: