Un urias parc, in loc de blocuri, va aparea in Brasov pe locul fostelor fabrici IUS – Lubrifim – Lemexim. Primarul: „Mergem pe calea legala a exproprierii”

politica

Primarul Brasovului, Allen Coliban, a anuntat miercuri ca, in locul unei „paduri de blocuri”, va aparea un mare parc pe amplasamentul fostelor fabrici comuniste IUS – Lubrifim – Lemexim.

„Astazi a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat in 2018 si care prevedea construirea unei paduri de blocuri. Foarte multe apartamente si aproape deloc spatiu verde.

Din punct de vedere al oportunitatii, directia in care mergem si pe care am propus-o din 2020 este aceea de identificare a solutiilor pentru amenajarea unui parc. Lucram pe 2 directii. Ambele fezabile:

1. colaboram cu proprietarii de terenuri de acolo, facem un nou PUZ impreuna cu ei, prin care ne cedeaza suprafete pentru construirea unui parc de mari dimensiuni in zona;

2. mergem pe calea legala a exproprierii. In curand vom avea gata studiul de fezabilitate pe care il avem contractat si in lucru.

Va mai dura. Va fi mult de munca. Mergem inainte cu viitorul parc de la IUS”, a anuntat Coliban pe Facebook.

Coliban a adaugat ca inca alte patru parcuri vor mai aparea in Brasov.

„Pe langa parcul de la IUS, avem alte 4 proiecte de amenajare de parcuri in Brasov, in diferite faze:

– zona Cetatuii, pe o suprafata de 7 ha. Suntem in faza de obtinere avize pentru finalizarea SF-ului;

– Bartolomeu, pe str. Lanii, pe o suprafata de 6 ha. Suntem in faza de obtinere avize pentru finalizarea SF-ului;

– Avantgarden – Bartolomeu, am atribuit contractul pentru realizarea SF-ului;

– Tractorul, zona noua. Am obtinut un certificat de urbanism si suntem in faza de pregatire documentatie pentru achizitie SF”, a mentionat Coliban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: