Un vicepresedinte PSD isi pune #Rezist pe frunte: „Si eu simt nevoia uneori sa ies in Piata Victoriei”

politica

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a scris, vineri, pe Facebook, ca si el simte nevoia de a iesi in Piata Victoriei pentru a-si exprima nemultumirile fata de lipsa transparentei in cheltuirea banului public si fata de lipsa unui cadru legislativ coerent si clar. Postarea lui Negoita vine dupa ce deputatul Liviu Plesoianu a scris ca Negoita fie nu se mai considera primar PSD, fie se considera, dar se regaseste in propria teorie ca ”ticalosi care nu-si fac treaba sau o fac prost…”.

Robert Negoita a continuat vineri o disputa online cu Plesoianu, care a pornit dupa ce Negoita a spus pe 7 septembrie ca ”oamenii care ies in Piata Victoriei sunt aceia care au ramas fara speranta, iar aceasta se intampla din cauza unor ticalosi care nu-si fac treaba sau si-o fac prost”.

„Constat ca declaratia pe care am facut-o recent, referitor la romanii care protesteaza in Piata Victoriei si despre care spuneam ca sunt in strada fiindca unii ticalosi nu isi fac treaba sau nu si-o fac asa cum ar trebui, a trezit si interesul unui prezidentiabil, mai precis al domnului Liviu Plesoianu. Am citit opinia dumnealui si vreau sa ii raspund, cu atat mai mult cu cat, domnia sa se doreste Presedintele tarii, deci reprezentantul tuturor romanilor. Stimate domnule Plesoianu, cetatenii care protesteaza in Piata Victoriei sunt romani. Adica tocmai oamenii carora va doriti sa le fiti Presedinte. In calitate de primul om al unui stat, asa cum vreti sa ajungeti, sarcina dumneavoastra este sa ii reprezentati echidistant si corect pe toti cetatenii respectivului stat. Mai mult, sa nu semanati ura si nici sa nu incurajati un comportament care sa duca la dezbinare”, a scris vineri, pe Facebook, primarul sectorului 3 al Capitalei, vicepresedintele PSD Robert Negoita.

Primarul a spus ca simte nevoia sa iasa in Piata Voctoriei si a explicat ca motivele sale sunt lipsa transparentei in cheltuirea banului public si lipsa unui cadru legislativ coerent si clar.

”Cat despre declaratia mea, da, este o afirmatie in care cred si care nu prezinta vreun punct de vedere nou. Eu am fost si raman consecvent si mereu am sustinut ca este nevoie ca noi toti, din administratia locala, centrala sau simplii cetateni, sa ne facem treaba corect si serios. As vrea sa reiterez ceea ce am spus si cu alte ocazii. Da, si eu simt nevoia uneori sa ies in Piata Victoriei si va voi enumera doua dintre nemultumirile mele, implicit motivele pentru care as face asta: 1) lipsa transparentei in ceea ce inseamna cheltuirea banului public si in ceea ce tine de procesul decizional; 2) lipsa unui cadru legislativ coerent si clar, care sa ne ajute sa ne facem treaba fara blocaje, in mod transparent, rapid si corect. Nu am inteles, din ceea ce ati afirmat, sintagma “primar PSD”. Tin sa va aduc la cunostinta ca eu sunt Primarul Sectorului 3, deci al tuturor cetatenilor din Sectorul 3″, a precizat Robert Negoita.

Negoita, vicepresedinte PSD, i-a cerut deputatului social-democrat Liviu Plesoianu sa fie un mediator.

„In final, stimate domnule Plesoianu, v-as mai preciza faptul ca si eu sunt roman si, implicit, prin dorinta de a fi Presedinte, dumneavoastra va doriti sa ma reprezentati si pe mine. Eu cred ca nu intentionati, prin urmare, sa-i instigati pe alti romani impotriva mea. Si ca aveti capacitatea, inca de pe acum, in asteptarea solemnului moment al depunerii unui juramant la Cotroceni, asa cum tintiti, sa fiti un model si un mediator intre puterile statului, intre stat si societate, precum si intre noi toti, cetatenii romani”, a conchis Negoita.

Deputatul PSD Liviu Plesoianu i-a cerut joi, pe Facebook, lui Robert Negoita, sa „clarifice” daca a aderat la „ideologia #rezist” sau se regaseste in propria teorie a celor „care nu-si fac treaba sau o fac prost”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: