Un vicepresedinte PSD, omul lui Iliescu, indrazneste sa spuna adevarul in ziua Congresului PSD. Arata cat de slugarnici au devenit liderii PSD in fata lui Dragnea

politica

Vicepresedintele PSD Ionut Vulpescu a explicat, sambata, decizia sa de a renunta sa candideze la orice functie in partid, aratand ca ceea ce se intampla acum in PSD este consecinta disparitiei criteriilor de evaluare si ca totul se reduce la gradul de fidelitate fata de lider.

„Ceea ce se intampla acum in PSD este consecinta disparitiei criteriilor de evaluare, lipsei de responsabilitate si cresterii convingerii ca, daca ai puterea, poti face orice, fara sa raspunzi pentru ceea ce faci. Totul se reduce la gradul de fidelitate fata de lider, indiferent cum s-ar masura ea, fidelitatea, si oricat de pernicioasa ar fi aceasta atitudine (…) Am incercat, cu sinceritate si onestitate, sa inteleg rostul acestui Congres Extraordinar al PSD, aparut din senin, organizat in graba si intr-un mod extrem de netransparent. Sunt, inca, vicepresedinte al partidului. Iar daca eu n-am inteles rostul Congresului, ma indoiesc ca membrii si simpatizantii nostri au reusit sa inteleaga ceva. Nu pot fi de acord cu anatemizarea celor care, daca nu sunt de acord cu liderul, sau cu unele decizii ale majoritatii din organismele de conducere, sunt demascati ca „dusmani ai partidului”, care-i fac rau”, a sustinut Ionut Vulpescu, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit vicepresedintelui PSD, formatiunea trebuie sa accepte faptul ca, fiind un partid mare, vor exista platforme, diferente de abordare, fiindca asa este in toate marile partide europene, in care cei care au alta opinie nu sunt exclusi de catre conducere.

Acesta a subliniat ca, pentru sanatatea democratiei romanesti stanga trebuie sa existe, dar ca nu poate sa nu se intrebe daca dupa Congresul de sambata se va mai putea vorbi cu adevarat despre Partidul Social Democrat.

Politicianul a precizat ca „marea mandrie” a partidului de stanga romanesc, PSD, este aceea ca „am devenit cel mai pro-business partid european”, doar ca aceasta familie politica nu exista in Europa, iar evolutiile din partid complica relatiile externe.

„Evolutiile din ultima vreme ale PSD starnesc nedumerire si complica relatia noastra cu Bruxellesul, care nici fara tribulatiile partidului nostru nu este deloc lina. Randurile de mai sus sunt explicatia deciziei de a renunta sa candidez la orice functie in partid. Felul in care a actionat conducerea partidului – cea informala, care emite ordine, ce se executa fara discutii, nu conducerea formala, care este decorativa – a dus la golirea de continut a oricarei functii de autoritate sau executiva, incepand cu ministrii si secretarii de stat si terminand cu vicepresedintii PSD. Butaforie! De fapt, exista o singura functie in partid, restul este figuratie! Nu vreau sa fiu alibi pentru decizii asupra carora nu pot avea nicio influenta, in care parerea mea, expertiza mea, nu conteaza. Nu sunt ipocrit, si nici nu-mi place oportunismul!”, a accentuat Ionut Vulpescu.

El sustine ca mitul partidului cu resursa de cadre este astfel spulberat si ca „multi dintre cei pe care PSD i-a numit in fruntea unor ministere, ca ministri si secretari de stat, sefi de agentii, dupa decembrie 2016, nu aveau ce cauta acolo!”.

Ionut Vulpescu si-a exprimat temerea ca PSD este pe cale sa demonstreze ca „sunt si victorii care te compromit” si ca formatiunea nu a stiut sa gestioneze victoria obtinuta in alegerile din 2016. In plus, a aratat acesta, programul de tara, care va fi prezentat Congresului spre aprobare, este tinut „la secret” si ca nu se stie ce principii au stat la baza acestuia.

Senatorul a atras atentia asupra pericolului de a esua in cateva mari proiecte din 2018 si 2019, cum sunt Centenarul Marii Uniri, Presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, programele culturale cu Franta si cu Comisia Europeana. Ionut Vulpescu a spus ca poate continua proiectele initiate si in care a fost implicat ca ministru al Culturii si din calitatea de simplu membru de partid, in cadrul Senatului Romaniei si ca isi va onora promisiunile facute celor din mediul cultural.

In opinia politicianului, PSD continua sa traverseze o „grava criza de identitate”, prin indepartarea unor fosti lideri importanti si prin lipsa de solidaritate. Ionut Vulpescu considera ca excluderile si marginalizarile nu rezolva nimic, ci doar agraveaza problemele, iar salvarea PSD si viitorul ca partid depind doar de democratizarea acestei formatiuni politice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: