Unanimitate. Pesedistii din CEX i-au gasit o noua functie Liei Olguta Vasilescu. Au decis si pe cine numesc la Transporturi

politica

Membrii CEX au decis, miercuri, in unanimitate ca Lia Olguta Vasilescu sa fie numita ca ministru al Dezvoltarii. De asemenea, la Ministerul Transporturilor va fi propus Mircea Draghici, trezorier al PSD.

Prezent la sedinta CEX, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le-a spus pesedistilor ca Iohannis nu are cum sa o respinda si a doua oara pe Olguta Vasilescu.

„Acestea sunt cele doua nominalizari pe care le vom face imediat in perioada urmatoare catre presedintele Romaniei”, a afirmat Viorica Dancila.

Intrebata, la finalul sedintei CEX, cum isi explica faptul ca Olguta Vasilescu are competente pentru trei ministere, al Muncii, al Transporturilor si acum al Dezvoltarii, premierul Dancila a raspuns: „Am observat faptul ca nu conteaza ce cred eu si ce competente cred eu ca are o anumita persoana pentru a fi ministru. Da, consider ca Olguta Vasilescu e calificata sa ocupe mai multe portofolii, bineinteles nu in acelasi timp”.

Aceasta a adaugat ca a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Sova si a ministrului Dezvoltarii Paul Stanescu

„Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi ministri. Bineinteles ca acum trimit numirea. Nu mai trimit o data ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul Romaniei sa fie luat in calcul. In cazul in care refuza o sa actionam constitutional. Eu sper ca domnul presedinte sa faca aceste numiri. Sa nu uitam ca am intrat in linie dreapta pentru preluarea Presedintiei Consiliului UE. Astazi am avut o prima intalnire cu Consiliului Presedintilor. Eu cred ca in acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luam. Eu sper sa luam in calcu toti aceste lucruri si presedintele sa faca aceste nominalizari, avand in vedere faptul ca toti de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor”, a spus Dancila.

CEX a decis, de asemenea, sa le ceara lui Paul Stanescu si Lucian Sova sa demisioneze din functiile de la Dezoltare si, respectiv, Transporturi.

Chestionata de ce nu isi dau cei doi demisia, Viorica Dancila a replicat: „Cred ca la aceasta intrebare nu va pot raspunde eu. Intrebati-i pe cei doi ministri”.

Intrebat daca s-a luat in discutie sanctionarea ministrului Dezvoltarii, Paul Stanescu, Dragnea a precizat: „Comitetul Executiv National asteapta de la cei doi colegi demisiile de onoare”.

El a spus ca in conducerea PSD s-a discutat si posibilitatea ca acestia sa demisioneze in cazul in care presedintele considera ca nu este procedura corecta.

Stanescu si Sova nu au fost prezenti la sedinta Comitetului Executiv National, desi au fost invitati.

„Comitetul Executiv National a luat aceasta hotarare, neavand onoarea sa ii avem si pe ei in sala”, a mai spus Dragnea.

Klaus Iohannis a refuzat, marti, sa ii revoce pe c ei doi din functiile de ministri.

Comentarii: