Unde au DISPARUT navele din Triunghiul Bermudelor? MISTERUL a fost dezlegat

life

Oamenii de stiinta afirma ca au gasit cheia ce dezleaga unul dintre cele mai mari mistere ale lumii – cel al disparitiilor de nave si avioane in Triunghiul Bermudelor.

Teritoriul ce se intinde intre Florida, Porto Rico si Bermude, cunoscut sub numele de Triunghiul Bermudelor, a „inghitit” de-a lungul timpului un numar considerabil de vapoare si avioane in circumstante misterioase. Recent, revista „Stiinta si Viitor” a scris ca un fenomen ce se petrece in adancurile siberiene face lumina in cazul acestei legende.

Cercetatorii au studiat acest fenomen plecand de la vartejurile imense de apa care se formeaza instantaneu, ca in cazul fenomenului crevaselor ghetarilor.

In timp ce acele vartejuri de apa imense se formeaza pe neasteptate, cum sunt, de pilda, cele din Peninsula Yamal, pe fundul marii, se formeaza si niste crevase stranii. In sudul Marii Kara, de pilda, au fost observate doua mari „coline” la o adancime de 40 de metri. Acestea pot „exploda” in orice moment, eliberand o bula gigantica de metan.

Dupa ce aceste emanatii de metan diminueaza densitatea apei si formeaza, prin acest fenomen, un fel de palnie gigantica, aceata poate „inghiti” orice ambarcatiune sau alt obiect plutitor care nimereste intr-o astfel de „palnie” ce se formeaza instantaneu.

„In mod obisnuit, vapoarele plutesc pe apa, iar masa de lichid pe care o disloca este superioara propriei lor mase. Dar daca apa este inlocuita de bule de gaz, nu se mai produce efectul de portanta”, a explicat Alan Judd, specialist in geologie Marina, la Universitatea Sunderland, citat de Romania TV.

O reconstituire a fenomenului a fost facuta in laborator si a confirmat ipoteza: concentratia de metan formeaza o „gaura” sub nava care pana atunci a plutit pe apa si se scufunda vertical, instantaneu, fara ca echipajul sa poata face ceva.

Acelasi fenomen este valabil si pentru traficul aerian. O concentratie mare de metan in aer poate provoca turbulente atmosferice, perturband astfel zborurile avioanelor care trec deasupra unei astfel de zone, ajungand tot pe fundul oceanului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: