Unde este Dragnea? Seful PSD a aplicat iar tactica sobolanului

opinii

Liviu Dragnea a disparut din nou cu totul din peisaj in timp ce societatea fierbe din cauza ordonantei pe justitie. Dupa cum s-a demonstrat deja, principalele prevederi ale ordonantei il avantajeaza in mod direct.

Dragnea a aplicat din nou tactica sobolanului: se ascunde pana trece vijelia. Seful PSD a disparut cu totul din spatiul public inca de acum sapte zile, ultima sa aparitie fiind in Parlament, cand a comentat acru esecul referendumului. De atunci, stiind ce se pregateste la guvern in domeniul justitiei, s-a varat intr-o gaura adanca unde asteapta ca valurile iscate de ordonanta sa se potoleasca.

Dragnea a procedat la fel si in momentul in care s-au dezbatut in Parlament celebrele modificari la legile justitiei. Si-a delegat atunci atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor si nu a mai aparut pe scena publica aproape doua saptamani. La final, cand legile au fost adoptate, si-a scos triumfator mustata in  fata camerelor de filmat, lasand de inteles ca el nu ar fi avut nicio treaba.

Dragnea a fost invatat de consilierii de imagini, israelieni sau busculieni, ca este indicat sa nu apara si sa ii lase pe altii sa conduca asaltul impotriva justitiei, ideea fiind ca romanii sunt prosti si nu isi dau seama cine se afla in spate. Este o strategie de comunicare la nivel de gradinita, dar care arata ca pana si Dragnea stie ca prezenta sa enerveaza si irita extrem de tare societatea romaneasca. Asa ca, daca sta pitit in vagauna luxoasa de la Scrovistea, el spera ca romanii nu se vor mai infuria la fel de tare in fata noilor mizerii produse de o noua ordonanta pe justitie.

Este cat se poate de evident ca ordonanta este menita nu numai sa saboteze dosarul furaciunilor lui Dragnea cu Tel Drum, prin alungarea din DNA a procurorului de caz, dar si sa distruga DNA din temelii. Nicaieri in Uniunea Europeana sau in lumea civilizata nu a fost bulversata cu o atat de evidenta ticalosie si rea-credinta activitatea unei institutii de stat cruciale. S-au inventat conditii si prevederi halucinante pentru ca procurorii sa isi poata continua activitatea in DNA, sau mai degraba sa nu mai poata face nimic. Iar in acest timp, „prietenul meu, Darius Valcov”, asa cum ii spune Dragnea celebrului infractor de cimitir, se afiseaza in dreapta premierului in delegatiile oficiale ale statului roman.

Daca sta ascuns, Dragnea isi imagineaza ca nimeni nu isi da seama de unde provine ciuma raspandita la toate nivelurile in societate. Este usor sa mergi pe urmele lasate de bacili, incepand de la dosarele lui Dragnea la DNA si pana la prezenta autorului pe hartie al ordonantei, Tudorel Toader, in sediul central al PSD cu o noapte inainte de adoptare, pentru a ajunge la gaura in care sobolanul isi roade mustata de spaima ca nu o sa scape.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: