Unde va fi amplasata strada care ii va purta numele lui Neagu Djuvara

news

Grupul consilierilor PNL a inaintat catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti propunerea de atribuire a denumirii de Bulevardul Neagu Djuvara segmentului din Soseaua Virtutii cuprins intre Bulevardul Constructorilor si Splaiul Independentei, sector 6, „in semn de pretuire pentru activitatea culturala desfasurata in interesul Romaniei”.

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti considera ca atribuirea denumirii de Bulevardul Neagu Djuvara segmentului din Soseaua Virtutii cuprins intre Bulevardul Constructorilor si Splaiul Independentei este un gest civic de cinstire a patriotismului diplomatului si istoricului Neagu Djuvara, anunta News.ro.

„Tinerii sunt cea mai de pret avutie a unui popor pentru ca reprezinta prezentul, dar mai ales viitorul sau. Pentru a le transmite valori care sa ii formeze ca oameni, s-a facut adesea apel la personaje istorice. In istoria recenta a Romaniei, diversele regimuri politice care s-au perindat pe scena politica au utilizat figuri istorice pentru a se legitima in fata generatiei tinere. Neagu Djuvara a fost unul dintre primii istorici care au reusit sa apropie tinerii de istoria neideologizata, oferindu-le modele reale, nu confectionate in laboratoarele politicii. Li s-a adresat in mod sincer, aducand dupa momentul decembrie 1989 istoria la statutul pe care il merita, eliberand-o de rolul de instrument de propaganda. In contextul sarbatoririi Centenarului, oameni ca Neagu Djuvara care au iubit Romania, chiar si din exil, inchinandu-si existenta pentru a-i scrie istoria, ar trebui pretuiti si omagiati. Memoria unui astfel de om, a carui iubire de-o viata a fost istoria, trebuie mentinuta vie, pentru a inspira generatiile viitoare”, spun consilierii liberali din CGMB.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: