Ungaria ataca din nou UE: „China ne-a trimis 31 de milioane de masti si 133.000 de teste”

externe

Ungaria a primit aproximativ 31 de milioane de masti, 133.000 de teste si 152 ventilatoare din China, a anuntat marti ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, in contextul eforturilor de limitare a raspandirii noului coronavirus, citat de MTI.

Intr-o intalnire cu membrii comisiei de afaceri externe a parlamentului de la Budapesta, Szijjarto a adaugat ca o linie de productie chinezeasca, aflata in prezent in constructie la Satoraljaujhely (nord-estul Ungariei), va incepe in cateva zile sa produca 2,8 milioane de masti pe zi.

Ulterior in aceasta saptamana, in Ungaria vor sosi, cu un transport aerian, inca 8 milioane de masti din China.

Toate echipamentele medicale primite pana acum de Budapesta au provenit din China, in conditiile in care tarile vest-europene si SUA duc la randul lor lipsa de masti si ventilatoare, a spus seful diplomatiei ungare.

Raspunsurile nationale ”functioneaza” in actuala situatie de criza, cand organizatiile internationale doar incearca sa-si gaseasca locul, a subliniat Peter Szijjarto, facand referire la Uniunea Europeana.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, in Ungaria numarul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creste gradual, ajungand marti dimineata la 817; numarul persoanelor decedate este de 47. Pana acum in Ungaria 71 de pacienti s-au vindecat complet.

Mai mult despre:

Comentarii: