Ungaria cumpara radare israeliene: „Vor inlocui vechile radare sovietice P-37, PRV-17 si SZT-68U”

externe

Guvernul va consolida apararea Ungariei cu un sistem israelian de radare, informeaza, in editia sa de luni, cotidianul „Magyar Nemzet” citat de Hirado.hu.

„Un sistem israelian de radare de clasa mondiala, capabil sa detecteze si sa urmareasca tinte aeriene si de artilerie, va intra de anul viitor in dotarea Fortelor de Aparare Ungare. Sistemul israelian de aparare aeriana Iron Dome, Cupola de fier, si-a dovedit deja eficienta, iar industria militara ungara se va implica in productia unora dintre elementele localizatoare ale acestuia”, se arata in articol.

Sosirea sistemului de radare a fost anuntata de ministrul ungar al apararii, Kristof Szalay-Bobrovniczky, dupa intrevederea avuta la Ierusalim cu omologul sau israelian, Benny Gantz.

Contractul pentru cele 11 radare de tip ELM-2084, pentru supraveghere aeriana, aparare aeriana si recunoasterea artileriei, a fost semnat in decembrie 2020, in cadrul Programului „Zrinyi” de aparare si dezvoltare a Fortelor de Aparare Ungare, de catre generalul-colonel Ferenc Korom, pe atunci comandantul Fortelor de Aparare Ungare, si de Stephane Oehrli,

Presedinte Director General al companiei Rheinmetall Canada Inc.

Echipamentul, care incorporeaza tehnologia radarelor AESA (radare cu baleiaj electronic activ) a companiei israeliene IAI ELTA, va inlocui vechile radare sovietice P-37, PRV-17 si SZT-68U ale Fortelor de Aparare Ungare, relateaza cotidianul „Magyar Nemzet”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: