Ungaria este tot mai hotarata. A trimis BLINDATELE la granita – Galerie FOTO

news

Ungaria a trimis vehicule blindate la granita cu Croatia, in contextul cresterii tensiunilor dintre cele doua tari legate de criza refugiatilor.

Un convoi de tancuri si alte masini blindate, ce transportau sute de militari, a ajuns la granita de sud a Ungariei. Localnicii au iesit pe strazi pe a aclama trecerea blindatelor, mentioneaza Daily Mail.

Miscarile de trupe au loc la ordinul premierului Victor Orban, dupa ce croatii au decis sa trimita catre Ungaria mii de refugiati.

ungaria
ungaria2 ungaria3
ungaria4

Dupa ce peste 17.000 de migranti au patruns in Croatia in numai trei zile, guvernul de la Zagreb a recunoscut ca este depasit de situatie si ca a fortat mana Ungariei, trimitand la granita acesteia migrantii in trenuri si autocare, intrucat transferul dintre granita cu Serbia si cea cu Ungaria este mult mai scurt comparativ cu cel spre Slovenia. Aceasta decizie a determinat autoritatile de la Budapesta sa acuze guvernul croat ca incurajeaza migrantii sa treaca granita ilegal, iar seful executivului de la Zagreb, Zoran Milanovic, a raspuns ca tara sa nu va deveni ‘centrul refugiatilor in Europa’.

Citeste si: Criza refugiatilor, incidente GRAVE. Ungaria si Croatia, la un pas de conflict ARMAT

„Croatia a dezamagit nu numai Ungaria, ci si Uniunea Europeana si a renuntat la toate angajamentele juridice pe care si le-a asumat”, a declarat presei purtatorul de cuvant Zoltan Kovacs, care a reclamat faptul ca Croatia a adus in mod continuu migrantii la frontiera cu Ungaria.

Consilierul pe probleme de securitate Gyorgy Bakondi a declarat, la randul sau, ca aproximativ 8.000 de migranti au fost trimisi din Croatia numai in ziua de vineri, iar acestia au fost inregistrati la intrarea in Ungaria conform procedurilor europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: