Ungaria explica guvernului Ponta: „Ne APARAM propriul teritoriu, dupa cum in 1.000 de ani l-am aparat si pe al Europei”

news

Ambasadorul roman la Budapesta a fost convocat pentru consultari la MAE ungar, pentru ziua de luni, dupa ce ministrul roman de externe, Bogdan Aurescu, a calificat actiunea Ungariei de a ridica garduri la granite in calea migrantilor drept ‘un gest mai degraba autist si inacceptabil’, a anuntat duminica ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de editia electronica a agentiei Associated Press.

‘Ne-am fi asteptat la mai multa modestie din partea unui ministru de externe al carui prim-ministru este in prezent judecat’, a spus seful diplomatiei maghiare. ‘Suntem o tara cu o istorie de peste o mie de ani si care, in decursul timpului, a trebuit sa-si apere nu doar propriul teritoriu, ci si pe al Europei de multe ori. La fel se va intampla si acum, indiferent ca ministrului roman de externe ii place sau nu’, a adaugat Szijjarto, citat de Agerpres.

Dupa o intrevedere avuta sambata cu omologul sau olandez, Bert Koenders, ministrul Bogdan Aurescu a declarat ca trebuie gasite solutii durabile pentru problema migratiei, oficialul roman afirmand ca ridicarea de garduri care sa separe Europa este ‘un gest mai degraba autist si inacceptabil’.

‘In ce priveste migratia am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care sa abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales sa incercam sa gasim solutii durabile pentru gestionarea la sursa in statele de origine a problemei migratiei pentru ca este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen si nu doar simptomele pe care le vedem astazi in Europa’, a mai declarat cu acest prilej ministrul roman de externe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: