Ungaria si Belarus continua cooperarea in industriile care nu sunt supuse sanctiunilor

externe

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a avut o convorbire telefonica cu Sergei Aleinik, noul ministru de externe din Belarus, in cadrul careia au convenit mentinerea canalelor de comunicare, deoarece inchiderea lor ar insemna „renuntarea la speranta pentru pace”, informeaza hirado.hu.

Pe pagina sa de Facebook, Peter Szijjarto a scris ca in luna noiembrie, moartea fostului sau omolog, Vladimir Makei, a fost un soc.

„Il cunosc bine pe noul ministru din perioada in care a lucrat ca ministru adjunct de externe”, a spus seful diplomatiei ungare, despre Aleinik.

„Acum, eu i-am spus ca noua, ca tara vecina, razboiul care se desfasoara in Ucraina ne provoaca multe pierderi si probleme; atat din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al securitatii energetice si al sigurantei”, a subliniat ministrul de externe maghiar. Prin urmare, Ungaria este interesata de pace, cat mai curand posibil, iar toate deciziile si masurile care presupun riscul prelungirii sau escaladarii razboiului „sunt impotriva intereselor noastre nationale”, a adaugat Szijjarto.

Peter Szijjarto a anuntat, de asemenea, ca in domeniile economice care nu sunt afectate de sanctiuni – in industria farmaceutica, a dispozitivelor medicale si in agricultura – cooperarea va continua.

„De asemenea, l-am rugat pe omologul meu sa ofere ajutor soferilor maghiari de autocamioane care sunt blocati la granita de vest a Belarusului”, a scris Peter Szijjarto.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: