Ungaria trece la actiune, trimite ARMATA la granite: „Vor veni zeci de MILIOANE de imigranti”

news

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat sambata ca Ungaria va desfasura forte de politie de-a lungul frontierei sale sudice dupa 15 septembrie, pentru a stavili afluxul de imigranti, si va trimite si armata daca parlamentul aproba o propunere guvernamentala, relateaza agentia Reuters.

”Vor veni mari schimbari dupa 15 septembrie si vom pune granitele sub control pas cu pas”, a declarat Orban intr-o conferinta de presa. ”Vom trimite politia, apoi, daca vom obtine aprobarea parlamentului, vom desfasura armata”, a adaugat premierul ungar.

”Nu sunt 150.000 (de imigranti sositi) pe care unii vor sa-i imparta pe cote, nu sunt 500.000, numar pe care l-am auzit la Bruxelles, ci milioane, apoi zeci de milioane, deoarece afluxul de imigranti este fara sfarsit”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Citeste si: Al Jazeera: „Numarul refugiatilor din Siria va ajunge la 5 MILIOANE la sfarsitul acestui an”

Seful politiei ungare, Karoly Papp, a declarat sambata ca Ungaria nu va mai inchiria autobuze pentru a transfera imigranti la frontiera cu Austria, subliniind ca transportarea a mii de imigranti ce a avut loc in noaptea de vineri spre sambata a fost ”o initiativa unica”, relateaza AFP.

”Punerea la dispozitie de autobuze catre Austria a fost o initiativa unica si nu vor mai exista vehicule pentru a-i transporta pe refugiatii care merg pe sosea” spre Viena, a declarat Papp intr-o conferinta de presa.

In cursul noptii de vineri spre sambata, mii de imigranti au fost transportati la frontiera cu Austria. La inceputul dupa-amiezii, circa 6.500 de imigranti intrasera deja in Austria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: