Ungaria UMILESTE Serbia: Gard inalt de 4 metri la granita

externe

Ungaria va construi un gard inalt de 4 metri de-a lungul granitei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranti ilegali, a declarat miercuri ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, dupa sedinta de guvern, transmit Reuters si MTI.

‘Imigratia este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Uniunea Europeana astazi. Statele UE sunt in cautarea unei solutii (…), insa Ungaria nu isi poate permite sa mai astepte’, a afirmat Szijjarto, citat de Reuters.

‘Vorbim despre o intindere de frontiera cu o lungime de 175 km, a carei inchidere fizica se poate produce cu un gard de patru metri’, a indicat seful diplomatiei ungare, precizand ca ‘Ministerul de Interne a primit instructiuni de a pregati’ aceasta masura.

Pregatirile ar urma sa fie finalizate pana miercurea viitoarea. Potrivit ministrului ungar, masura nu contravine obligatiilor internationale asumate de Budapesta si nu incalca niciunul din tratatele internationale, mentioneaza MTI, citata de Agerpres.

La reuniunea de marti a ministrilor de interne din Uniunea Europeana a reiesit ca Ungaria este tara cel mai greu afectata de imigratia ilegala dintre toate statele membre, a mai afirmat Szijjarto, potrivit agentiei ungare.

Intre timp, deputatii dezbat in parlamentul de la Budapesta un amendament inaintat de guvern la legea imigratiei, care va inaspri conditiile de primire a statutului de refugiat in Ungaria, adauga MTI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: