Ungurii si Ardealul. Iohannis i-a obligat pe pesedisti sa-si inghita propria otrava, odata pentru totdeauna

opinii

Timp de 30 de ani, PSD si si formele sale anterioare (FSN, FDSN, PDSR) au turnat cisterne de otrava rau-mirositoare peste Ardeal, agitand la fiecare tur electoral spectrul pierderii Transilvaniei pentru a obtine profit alectoral. Acum li s-a infundat in sfarsit.

In 2014, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale, in care Iohannis se confrunta cu „Mandru ca sunt roman”, o doamna frizerita din Bucuresti imi explica profund convinsa, tremurand de indignare, cum Iohannis va rupe Transilvania si o va da ungurilor in cazul in care va fi ales presedinte. Era efectul aceleasi propagande murdare pe care PSD o folosea deja de peste 20 de ani: numai noi aparam Ardealul, toti ceilalti (Contantinescu, Basescu, neromanul Iohannis) vor sa-l dea ungurilor.

Dupa sase ani de la debutul presedintiei lui Iohannis, iata ca Ardealul sade molcom la locul lui, insa s-a trezit neamtul Iohannis ca a devenit vadimist si extremist nationalist. Acuzatia, venita din partea unui partid care o are in frunte pe tulburata Lia Olguta Vasilescu, vadimista cu certificat, este tragi-comica. Tragedia pentru PSD, pe care putini au sesizat-o in avalansa de replici si acuzatii, este ca una dintre temutele sale arme electorale a fost anihilata de discursul lui Klaus Iohannis.

„PSD-ul, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor”, a fost replica lui Iohannis care a starnit vanzoleala mare, atat la Bucuresti cat si la Budapesta. Acesta a fost si scopul urmarit, sa faca o valva cat mai mare. Sa ajunga pana la ultimul alegator pesedist din tara, pana la cel mai turbat nationalist care apara Ardealul cu stampila pe PSD, sa-i fie fixat in memorie momentul in care PSD a permis intentionat sau din prostie sau din neglijenta, dar a permis, ca Tinutul Secuilor sa devina regiune autonoma.

Mesajul lui Iohannis a fost destinat alegatorilor PSD. In aparenta este nationalist si vadimist, caci asa poate ajunge tocmai la nationalistii si vadimistii pesedisti, insa efectul lui este contrar si benefic in acest context. Niciodata de acum incolo PSD, principalul propagator al sperietorii cu Ardealul, nu va mai putea folosi acest mesaj fara a se acoperi de un ridicol total. Probabil ca nici cel mai sarman la minte dintre pesedisti nu o sa mai voteze vreodata PSD-ul pentru ca apara Ardealul de unguri, dupa ce a permis „sa fie dat Ardealul ungurilor”.

Sigur ca Iohannis a punctat si politic. Insa principalul castig, marele castig al acestui scandal, este ca a fost anihilata una dintre cele mai murdare arme ale PSD-ului, nationalismul exacerbat care invenineaza la fiecare 4-5 ani viata romanilor si a maghiarilor. Mesajul cu ungurii si Ardealul va mai aparea si va mai fi folosit si de alte forte negre ale politicii romanesti, insa nimeni altcineva nu are forta si resursele de a-l imprastia asa cum o facea PSD. Iohannis a facut acum ce nu a reusit niciun alt adversar al nationalismului extremist.

Iohannis nu este vadimist. Doar i-a apucat pe pesedisti de ceafa si i-a bagat cu nasul si gura in propriul hardau cu otrava. Sa vada si ei cum este.

Mai mult despre: ,

Comentarii: