externe

Uniunea Europeana va oferi 15 miliarde de euro tarilor care accepta sa primeasca refugiati, inclusiv din Ucraina

Liderii de la Bruxelles promit mai multi bani pentru tarile care primesc mai multi refugiati, inclusiv ucrainenii care fug de razboiul din tara lor. Anuntul a fost facut de sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeana va propune alocarea unei sume suplimentare de 15 miliarde de euro pentru tarile care primesc un numar mare de refugiati, inclusiv ucraineni, a anuntat marti, la Praga, presedinta executivului european, Ursula von der Leyen. Acest sprijin destinat tarilor care se confrunta cu un val migrator se va regasi in urmatoarea revizuire a Cadrului Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

Conditia este ca tarile membre ale UE sa accepte propunerea Comisiei Europene, mai exact sa fie de acord cu suplimentarea contributiilor la bugetul european.

”Avand in vedere ca ati primit atat de multi refugiati ucraineni, am propus o crestere (a bugetului) cu 15 miliarde de euro destinati in mod specific tarilor care primesc un numar mare de refugiati”, incluzand printre acestea si Republica Ceha, a spus Ursula von der Leyen, marti, la o conferinta de presa comuna la Praga cu premierul ceh Petr Fiala.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

26 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago