Universitatea Bucuresti: Ponta, Oprea si Olguta vor ramane fara titlurile de DOCTORI

news

Universitatea din Bucuresti va retrage titlurile de doctor ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Olguta Vasilescu daca va exista de la anul procedura legislativa care va permite universitatilor sa faca asta. Cel putin asa sustine rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, dupa ce ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a dat de inteles ca din 2016 universitatile ar putea primi responsabilitatea de acordare si retragere a titlurilor de doctor.

Pana acum, de acest lucru se ocupa Ministerul Educatiei. De asemenea, a mai adaugat Curaj, intreaga procedura va fi atent monitorizata in ceea ce priveste calitatea si corectitudinea de catre angajatii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

In conditiile acestea, rectorul Universitatii din Bucuresti a declarat pentru „Adevarul“ ca daca vor avea cadrul legislativ care sa permita asta, atunci vor incepe procedura de retragere a titlurilor de doctor in cazurile de plagiat dovedite prin analiza oficiala a Comisiei de Etica din cadrul universitatii.

In momentul de fata exista o analiza oficiala in cazul fostului premier Victor Ponta, dar nu si in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

„De indata ce legea ne va permite, vom demara procedura de retragere a titlurilor de doctor in cazurile tezelor fraudate. In momentul de fata avem o analiza oficiala a Comisiei de Etica in cazul tezei de doctorat („Curtea Penala Internationala“) a lui Victor Ponta. In cazul suspiciunilor de plagiat a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, nu avem o analiza oficiala, doar o analiza realizata in nume personal a presedintelui Comisiei de Etica, Marian Popescu. Cand vom sti ce ne va permite legea, vom realiza si o analiza oficiala.

Practic, cand va exista acest act normativ care ne va permite sa facem asta, atunci vom face toate demersurile necesare pentru a retrage titlurile de doctor in cazurile dovedite de plagiat, insa mai intai sa vedem cum arata aceste reguli“, a spus rectorul Mircea Dumitru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: