Unorthodox. Nunta cu mii de evrei hasidici in New York, amenda de 15.000 de dolari. Primar: „Inacceptabil”

externe

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a anuntat marti amendarea unei sinagogi acuzate ca a incalcat regulile sanitare in conditiile in care metropola se lupta cu o revenire a epidemiei de COVID-19 deoarece a permis ca mii de oameni, fara masti, sa participe la o nunta hasidica in Brooklyn, informeaza AFP, citata de Agerpres.

In imaginile difuzate la sfarsitul saptamanii de New York Post se pot vedea participantii cantand si dansand la aceasta nunta celebrata pe 8 noiembrie.

Marti, primarul democrat al metropolei a confirmat aplicarea unei „amenzi grele” de 15.000 de dolari sinagogii Yetev Lev din cartierul Williamsburg, impreuna cu un avertisment privind inchiderea lacasului de cult.

„Nu cunoastem numarul exact al oamenilor” prezenti la nunta, dar suntem siguri ca a fost prea multa lume, a spus primarul in cadrul unui briefing de presa.

„Se pare ca a existat un efort foarte deliberat de a ascunde evenimentul, ceea ce face ca lucrurile sa fie si mai inacceptabile”, a adaugat Bill de Blasio.

„Este inacceptabil ca oamenii sa organizeze un eveniment atat de mare cand stim ca promoveaza transmiterea” virusului, a spus, la randul sau, seful serviciilor de sanatate din New York.

Duminica, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a cerut, de asemenea, anchetarea acestei nunti organizate „in flagranta desconsiderare” a legii.

Cu toate acestea, autoritatile au parut ca doresc sa evite sa acuze direct comunitatea evreilor ortodocsi din New York.

Pandemia a alimentat tensiuni puternice intre primaria democrata a New York-ului si aceasta comunitate acuzata ca nu respecta regulile de distantare si in randul careia se numara multi sustinatori ai lui Donald Trump.

Tensiunile au atins un nivel ridicat in octombrie, cand mai multe cartiere din Brooklyn in care traiesc evrei ortodocsi au inregistrat o crestere accentuata a numarului de contaminari.

Guvernatorul a impus restrictii, inclusiv limitarea la zece persoane a prezentei in lacasurile de cult si inchiderea unor magazine ne-esentiale, provocand uneori proteste violente si acuzatii de antisemitism din partea acestei comunitati.

De atunci, autoritatile au intensificat actiunile de preventie in aceste cartiere, iar rata rezultatelor pozitive la teste – in crestere in tot orasul – pare sa fi revenit la media generala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: