Unul dintre cei mai CAUTATI NAZISTI a murit LIBER la 93 de ani

news

Unul dintre cei mai cautati nazisti a murit la varsta de 93 de ani, fara sa fi fost vreodata pedepsit pentru crimele sale, pe care nu le-a regretat nici in ultimul ceas, scrie The Independent.

Fostul ofiter danez Soren Kam a murit pe 23 martie, la doua saptamani dupa ce si sotia lui a incetat din viata. Kam era al cincilea pe lista celor mai cautati criminali de razboi, a organizatiei Simon Wiesenthal pentru drepturile evreilor, al carei scop este aducerea in fata justitiei a celor responsabili pentru cel mai cumplit genocid din istorie.

Danezul a fost ofiter SS in Divizia Viking si este unul dintre cei trei responsabili pentru asasinatul lui Carl Henrik Clemmensen, redactorul-sef al unei publicatii anti-naziste din Danemarca. Clemmensen a fost executat prin impuscare, cu opt gloante, la numai cateva ore dupa ce l-a insultat public pe seful publicatiei extremiste Faedrelandet.

Soren Kam a fost condamnat de un tribunal din Copenhaga, in absenta, insa a reusit sa fuga in Germania si a obtinut cetatenia in 1956. Nemtii au refuzat extradarea lui in repetate randuri, mentioneaza stirileprotv.ro.

Mai mult, in 1945, ziarul Politiken anunta ca Adolf Hitler l-a numit pe Kam comandant SS al Regimentului „Germania” si i-a acordat Crucea Regelui pentru „actiuni decisive impotriva inamicului”.

Comunitatea de evrei a condamnat ineficienta autoritatilor germane de a-l pedepsi pe Kam: „Faptul ca Soren Kam, un criminal nazist fara constiinta, a trait si a murit ca un om liber in Kempten, este o dovada a esecului autoritatilor bavareze. Kam ar fi trebuit sa-si dea sufletul in inchisoare, in Germania sau Danemarca. Ineficienta in pedepsirea lui nu va face altceva decat sa inspire neo-nazistii, care-l vor considera un exemplu”, arata un comunicat al organizatiei Simon Wiesenthal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: