Unul dintre cei mai cunoscuti generali rusi recunoaste: Asta a fost una dintre principalele greseli, pe care am incasat-o cu varf si indesat

externe

Generalul Vladimir Samanov, fostul comandant al Fortelor Aeriene ale Rusiei, in prezent deptat in Duma de Stat, a aratat care e principala greseala in „operatiunea militara speciala”.

Samanov a spus ca soldatii au fost trimisi acolo crezand ca ucrainenii o sa-i astepte cu flori, dar situatia nu a stat deloc asa.

„Cei care se asteptau sa fim intampinati cu flori… Asta e una dintre principalele greseli pe care am incasat-o cu varf si indesat in primele zile. Astazi se pare ca am trecut peste aceste provocari, dar inca mai sunt multe de facut”, a spus generalul Samanov, potrivit Meduza.io.

El a avansat un termen urias pentru „demilitarizarea Ucrainei”, 10 ani.

Generalul Vladimir Samanov este unul dintre cei mai cunoscuti militari din Rusia. El a fost printre liderii militari de pe front in razboaiele din Cecenia.

Organizatiile pentru drepturile omului il acuza de crime in masa si tortura.

Chiar si Nurdi Nukhazhiev, Avocatul Poporului din Cecenia si aliat al lui Ramzan Kadirov, a declarat in anumite ocazii ca „numele lui Samanov sta alaturi de cel al generalului Iermolov, care in luptele sale sangeroase a distrus cu buna intentia tot ce era viu in Cecenia”.

In ce priveste invazia rusa, toate semnele au aratat ca Moscova se astepta sa cucereasca rapid orice doreste din Ucraina, fara prea multa rezistenta.

Chiar a existat o declaratie a unui soldat rus care a spus ca misiunea primita de detasamentul sau pe 24 februarie a fost sa securizeze strazile si intersectiile din Kiev. A fost nevoie de saptamani sangeroase pentru ca rusii sa inteleaga ca nu vor intra in capitala Ucrainei si sa se retraga, lasand in urma crime greu de imaginat.

Comentarii: