Categories: news

Unul dintre cei mai periculosi INTERLOPI din tara este eliberat dupa numai cateva luni

Unul dintre liderii lumii interlope din Bucuresti, Nutu Camataru, urmeaza sa fie eliberat, vineri, din inchisoare.

Acesta a fost condamnat in februarie la 5 ani si 5 luni de inchisoare pentru mai multe infractiuni efectuate impreuna cu Clanul Sportivilor.

Camataru va fi plasat in arest la domiciliu. Fratele sau, Sile Camataru, a primit si el aceeasi sentinta, dar ramane dupa gratii pentru o pedeapsa dintr-un alt dosar.

Fratii Ion Balint zis „Nutu Camataru” si Vasile Balint zis „Sile Camataru”, precum si liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Rosca zis „Rosca”, au fost trimisi in judecata in iulie 2013, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme doua dintre cele mai importante grupari infractionale constituite pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile „Camatarii” si „Sportivii”, erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta – santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 – 2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Bilant „glorios”: fostul ministru rus al Apararii, Serghei Soigu, este vinovat de moartea a peste 350.000 de oameni, inclusiv propriii sai soldati, sustine omologul sau britanic

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii demis duminica de Vladimir Putin, este responsabil pentru "peste…

20 de minute ago

Celebrul actor Jerry Seinfeld, huiduit la ceremonia de absolvire a Universitatii Duke de catre studentii pro-palestinieni, pe motiv ca ar sustine Israelul

Cunoscutul actor de comedie Jerry Seinfeld a tinut duminica discursul de inaugurare la ceremonia de…

35 de minute ago

Actorul Steve Buscemi, lovit cu pumnul in fata in plina strada, la New York, de un individ care l-a atacat la intamplare

Actorul Steve Buscemi este intr-o stare buna de sanatate, dupa ce a fost lovit cu…

O oră ago