externe

Unul dintre cele mai devastatoare atacuri cu HIMARS ale Ucrainei: 500 de soldati rusi ucisi sau raniti in Herson in noaptea de revelion

Kievul a anuntat marti ca fortele ucrainene au ucis sau ranit aproximativ 500 de soldati rusi intr-un atac de artilerie in regiunea Herson, din sudul Ucrainei, informeaza DPA, citata de Agerpres.

”Pierderile inamicului se ridica la 500 de morti sau raniti”, a mentionat Statul Major al armatei ucrainene.

Atacul a avut loc in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, in apropierea satului Hulakivka, si a vizat soldati si echipament militar ale Rusiei.

De asemenea, au fost lovite detasamente ale armatei ruse care se aflau in satul Fedorivka. Numarul victimelor nu este clar deocamdata.

Hulakivka si Fedorivka se afla la sud-est de fluviul Nipru, in partea ocupata de rusi in regiunea Herson.

Noile informatii difuzate de armata ucraineana urmeaza celor referitoare la un alt atac impotriva fortelor ruse, comis asupra unei cladiri din orasul Makiivka, din regiunea Donetk.

Ministerul Apararii rus a recunoscut ca 63 de recruti rusi si-au pierdut viata in atacul de la Makiivka. Totusi, Kievul a avansat bilantul de aproximativ 400 de morti si 300 de raniti. Potrivit media, cei ucisi erau rezervisti rusi vizati de mobilizarea partiala ordonata de Moscova in luna septembrie a anului trecut. Ei s-ar fi strans in cladire pentru a sarbatori intrarea in noul an.

Rusia a lansat in 24 februarie o agresiune neprovocata si nejustificata impotriva Ucrainei. Moscova sustine ca desfasoara o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a populatiei rusofone din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

7 minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

11 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

11 ore ago